Tarih: 30.07.2023 07:31

Ritim Bozukluğu Tehlikeli midir? Ablasyon Tedavileri Nasıl Yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Tüm sağlık problemlerinde olduğu gibi kalp ritim bozukluğunun altında yatan sebebin belirlemesi tedavinin kilit noktasıdır. Kalp ritminin hasta tarafından hissedilmesi, çarpıntı, bayılma ve göğüs ağrısı şikayetleri olan hastalar kardiyoloji bölümüne yönlendirilir. Burada yapılan testlerle koyulan teşhis ardından tedavi süreci şekillendirilir.


Kalp Ritim Bozukluğu Tanısı

Kalp ritim bozukluğu tanısında ilk olarak tıbbi geçmiş öğrenilir. Hastalıklar, kullanılan ilaçlar ve hastanın şikayetleri doktor tarafından dinlenir. Aritmi tanı testleri;

Ritim bozukluğu kalpte hangi hastalıkların habercisidir: kalp kapakçıkları ya da damarlarda bir sorun olduğunu gösterir.

 

Kalp Ritim Bozukluğunda Cerrahi Tedaviler

İlaçlar ve Ablasyon yöntemi sonuç vermeyen ritim bozukluklarının tedavisinde cerrahi yöntemlere başvurulur. Ablasyon tedavileri nasıl yapılır: yakma veya dondurma işlemi yapılamayan hastalar için en son tedavi yöntemi cerrahi müdahalelerdir. Cerrahi tedavi, kalp atışları çok yavaş/ brakardi olan hastalarda uygulanmaktadır. Kalp atışlarının normalin çok altında olması durumunda tedavi şekli kalp pili takılmasıdır. Köprücük kemiği altından uygulanan kalp pili işleminde lokal anestezi kullanılır.  


Kalp Pili Kullanan Hastalar Nelere Dikkat Etmeli?

Aritmi tedavisinde kalp pili uygulanan hastalar günlük rutinlerinden daha dikkatli olmalıdır. Bu kişiler, ritim bozukluğu kalpte hangi hastalıkların habercisidir: brakardi tedavisi için takılan kalp pilleri hakkında bilgileri doktorlarından almalı ve acil durumlarda yapmaları gerekenleri öğrenmeliler. Pil marka ve modeli öğrenilmelidir, diş kontrollerinde veya diğer tıbbı işlemlerde durumlarını hekime iletmeleri gerekir.


Prof. Dr. Sedat Köse kalp pili kullanan hastaların metal dedektörler, güçlü elektriksel alanlar ve MRI/ magnetik rezonas görüntüleme cihazlarından uzak durmaları gerektiğini belirtir.  Evlerdeki elektronik cihazların kalp pillerine ciddi olumsuzlukları bulunmaz. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —