Tarih: 18.09.2023 14:06

Jandarma Uzman Erbaş Maaşları Ne Kadar? 2023

Facebook Twitter Linked-in

Bu uzman erbaş alımı için başvurular, 18 Eylül ile 2 Ekim 2023 tarihleri arasında "vatandas.jandarma.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru yapabilmek için 2022-2023 KPSS puanının 50'nin üzerinde olması gerekiyor.

Jandarma Uzman Erbaş Alımı Detayları

Jandarma Genel Komutanlığı, 6 bin 612 jandarma, 2 at bakıcısı, 16 bot serdümeni, 200 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık alt branşlarında olmak üzere toplamda 6 bin 940 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacak.

Başvuru Süreci

Başvurular, 18 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden yapılabilecek. Başvurular "https://www.jandarma.gov.tr" adresi üzerinden "İşlemler" sekmesi altındaki "Personel / Öğrenci Alım Başvuru ve Sonuçları" bölümünde bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet kapısı aracılığıyla gerçekleştirilecek. Ayrıca başvurular, "www.jsga.edu.tr" internet sitesinde yayımlanacak " 2024 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini" kılavuzunda belirtilecek yönergeler doğrultusunda yapılacak.

Sonuç Açıklama ve Atama Süreci

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra uygun sağlık raporu ve güvenlik soruşturması sonuçlarının olumlu çıkması halinde adayların atamaları gerçekleştirilecek. Bu atama süreci 4-5 ayı bulabileceği gibi bazı adaylar için 8-9 ayı da aşabilecektir.

 

Başvuru Koşulları

Başvuru yapabilmek için adayların aşağıdaki koşulları sağlaması gerekiyor:

 

Başvuru Ücreti

Başvuru aşamasında başvurusu kabul edilen ve sınavlara katılmaya hak kazanan adaylardan sınav ücreti talep edilecektir. Sınav ücreti yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın uzman erbaş alımı için belirlediği bu koşullar ve başvuru süreçleri adayların dikkatlice takip etmeleri gereken önemli bilgilerdir. Başvuru yapacak adayların bu şartları göz önünde bulundurarak işlemlerini gerçekleştirmeleri önemlidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —