Tarih: 10.12.2022 14:56

İstemeden Saçlarınıza Zarar Veriyor Olabilirsiniz!

Facebook Twitter Linked-in

Bu yöntemler saçın sağlığını bozuyor!

Saçların sağlıklı ve bakımlı bir görünümde olmasını istemek pek çok insan tarafından en çok istenilen durumlardan bir tanesidir. Ancak bazı durumlarda saça yapılan yanlış uygulamalar, kişinin saç sağlığını büyük ölçüde etkilerken saçın çok daha cansız ve mat bir görünümde olmasına neden oluyor. İşte saç sağlığı açısından büyük tehdit oluşturan o durumlar;

Saçınıza yüksek kimyasal içerikli ürünleri sürmeyin

Saçın şüphesiz dengesinin bozulmasına neden olan durumların başında saça uygulanan kimyasal ürünler gelmektedir. Saçın tüm kimyasının bozulmasına neden olan bu kimyasallar, kişinin güzellik algısıyla sürdüğü ancak sağlığından olduğu yöntemlerdir. Saç boyaları, saç açıcılar, paraben ve alkol ağırlıklı ürünlerin tamamı saçın dengesinin bozulmasına neden oluyor. Saçınızın sağlıklı bir şekilde uzayabilmesi için, saçınıza kimyasal içerikli ürünleri kullanmaktan vazgeçin. Saçın sağlıklı ve pürüzsüz bir görünümde olmasını sağlayabilmek için saçınızı doğal içerikli yağlarla beslemeyi düşünebilirsiniz.

Saçlara her gün ısı uygulamak

Saçların formunun bozulmasına neden olan uygulamaların başında şüphesiz ısı uygulaması gelmektedir. Saçların tüm dengesinin bozulmasına neden olan yüksek ısı, saçın PH dengesini büyük ölçüde bozarken saçların hacimsiz ve sönük bir formda olmasına neden oluyor. Bu durum itibarıyla saçınızın sağlıklı ve hacimli bir görünümde olmasını sağlayabilmek için saçınızı ısıdan uzak tutmanız önemlidir. Saçlarınızı uzun süre ısıya maruz bırakmanız saçlarınızın ince telli olmasına neden olurken, dökülme probleminin açığa çıkmasına neden olmaktadır.

Saçlarınızı sıcak su ile yıkamayın

Saçlarınızın kısa süre içerisinde yağlanmasına neden olan ve saçların hacim formunun bozulmasına neden olan durumların başında şüphesiz saçları sıcak suyla yıkamak gelmektedir. Saçın dengesinin bozulmasına neden olan bu durum, saç derinin sağlığını ciddi ölçüde yıpratmaktadır. Bilhassa saçların çok daha kısa süre içerisinde yağlanmasına neden olan saçları sıcak su ile yıkamak, aynı zamanda saçlarda kepek probleminin de açığa çıkmasına sebep olmaktadır.

Saçlarınızı ıslakken taramaktan vazgeçin

Saçların yapısının bozulmasına neden olan durumlardan bir tanesi de saçlarınız ıslakken saçınızı taramanızdır. Saçların büyük ölçüde kırılmasına neden olan durumlardan bir tanesi saçın ıslakken taranmasıdır. Bu durum itibarıyla saçlarınızın sağlıklı olmasını sağlamak için saçlarınızı ıslakken taramaktan vazgeçin.

Şampuan seçiminin yanlış olması

Saçların sağlığını büyük ölçüde etkileyen durumlardan bir tanesi de şüphesiz yanlış şampuan seçimidir. Saçların sağlıklı ve bakımlı bir görünümde olmasını sağlayabilmek için saçınızı içerisinde sülfat ve paraben bulunmayan doğal içerikli şampuanlarla yıkamanız önemlidir. Saçınızın sağlıklı bir şekilde uzayabilmesini sağlamak amacıyla saçınızın temizliğinde kullandığınız şampuan seçiminize dikkat etmeyi ihmal etmeyin.

Saçları çok sıkı toplamak

Saçların yapısının bozulmasına neden olan durumlardan bir tanesi de şüphesiz saçları çok sıkı toplama dolayısıyladır. Saç köklerinin yapısının bozulmasına neden olan bu durum, kişinin büyük ölçüde problem yaşamasına neden olurken kişinin saç derisinin acımasına neden olmaktadır. Bu durum itibarıyla saçlarınızın sağlıklı olabilmesi için saçlarınız gevşek ve rahat toplamanız önemlidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —