Tarih: 03.02.2023 15:13

Yarın (5 Şubat) İzmir'e kar yağacak mı? Bugün İzmir'e kar ne zaman yağacak?

Facebook Twitter Linked-in

Soğuk hava dalgası yurdun büyük bir kesiminde etkisini göstermeye devam ediyor. Uzun zamandır büyük bir heyecanla beklenen kar yağışı İstanbul ve Ankara'da kapıya dayandı. Pek çok ilimizde kar yağışları şiddetini artırararak devam ederken bu kez İzmir için uyarı yapıldı. İzmir'de yaşayanları sevindiren açıkla sonrası vatandaşlar Yarın İzmir'e kar yağacak mı? 5 Şubat'ta bugün İzmir'e kar ne zaman yağacak? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte 5 Şubat İzmir kar yağışına dair son detaylar...

Yarın (4 Şubat) İzmir'e kar yağacak mı?

Meteoroloji'den gelen hava durumu raporlarına göre yurdun büyük bir kesimi soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altında olacak. İstanbul'da 3 Şubat Cumartesi gününden itibaren kar yağışları beklenirken Ankara beyazlara büründü bile. Kar yağışı Ege bölgesinde de yer yer etkili olacak gibi görünüyor. İzmir'de yarın yani 5 Şubat Pazar günü kar yağışı beklendiği bildirildi. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan konuya dair yaptığı değerlendirmede "5 Şubat Pazar günü İzmir, Manisa, Isparta'ya kar yağacak." dedi. İzmirliler 5 Kasım Pazar günü yüksek kesimlerde kar yağışı ile tanışabilir.

Bugün İzmir'e kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji'den alınan tahminlere göre İzmir'de bugün kar yağışı görülmüyor. Soğuk havaların etkili olduğu İzmir'de 5 Şubat'ta yüksek kesimlerde ve doğu kesiminde kar yağışları görülebilir.

5 Şubat Antalya'da kar yağacak mı?

Soğuk havaların Ege bölgesinden Akdeniz'e doğru ilerlemesi bekleniyor. İzmir'de beklenen yağış ilerleyen günlerde Antalya üzerinde de görülebilir. Çalışkan açıklamasında "Pazar günü İzmir, Manisa, Isparta'ya da kar yağacak. Bu yağışlar Antalya'ya kadar inecek" dedi.

İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

İstanbul için beklenen kar yağışı yüksek kesimlerde başladı. Cumartesi günü kar yağışının şiddetlenmesi ve Pazar günü de devam etmesi bekleniyor. Alınan tahminlere göre Pazartesi günü kar yağışlarının yerini sulu kara bırakması beklşeniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —