Tarih: 23.11.2022 11:26

Saçlar Neden Bu Kadar Çabuk Yağlanır?

Facebook Twitter Linked-in

Yağlı saçlarla mücadele ediyor musunuz veya saçınızın neden birdenbire normalden daha hızlı yağlanmaya başladığı konusunda kafanız mı karıştı? Yağlı saçlarınızı bir tutamda nasıl düzeltebileceğinizi veya gelecekte yağlılığı nasıl azaltabileceğinizi bulmayı mı umuyorsunuz? Bunlardan herhangi birini merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz⁠! Aklınıza gelebilecek en büyük soruların bazılarının yanıtlarını derledik⁠ — ipuçlarımızın yardımıyla, yağlı saçlarınızdan kısa sürede kurtulabilirsiniz!

Saçlarım neden bir anda yağlanıyor?

Yağlı saçlar öncelikle yağ birikmesinden kaynaklanır.
Sebum, vücut tarafından üretilen, saç derinizi ve saçınızı nemlendirmeye, sağlıklı ve güçlü tutmaya yardımcı olan yağlı bir maddedir. Ancak bazı insanlar diğerlerinden daha fazla sebum üretir, bu nedenle bazı insanların saçları diğerlerinden⁠ çok daha hızlı yağlanır⁠. Bu yüzden 1 gün hatta birkaç saat sonra saçlarınızın yağlandığını fark edebilirsiniz. 
Etnik köken, hormonlar ve genetik gibi faktörlerin tümü vücudunuzun ne kadar sebum ürettiğini etkileyebilir.
Düz veya ince saçları olan insanlar, yağı emecek buklelere sahip olmadıkları için daha hızlı yağlı saçlara sahip olabilirler.

Saçlarımın yağlanmasını nasıl önleyebilirim?


En hızlı düzeltme için saçınızı şampuanlayın.
Şampuanlar saçınızı temizlemek ve yağı gidermek için özel olarak tasarlanmıştır. Şampuanlama sırasında saç derinize nazikçe masaj yapın ve durulamadan önce en az 5 dakika bekletin⁠—saçınızın ne kadar çabuk yağlandığına bağlı olarak, günde bir veya daha fazla sıklıkta şampuanlamanız gerekebilir. 
Yağlı saçlar için özel olarak formüle edilmiş, saç derisinden ve saç gövdesinden daha fazla sebumu uzaklaştıran özel deterjanlar kullanan şampuanlar da vardır. Amonyum veya sodyum lauril sülfat gibi deterjanlar içeren yağlı saç şampuanları aramayı deneyebilirsiniz.
Saçınızın tamamen temizlenmediğini düşünüyorsanız, duş sırasında iki kez şampuanlamayı deneyin.

Yağsız saç ürünleri kullanın.
Saç kremleri, serumlar ve yağlar saçınızı nemlendirmeye ve güçlendirmeye yardımcı olsa da, ince telli saçların gevşek görünmesini sağlayabilir ve saçınıza fazladan yağ katabilir. Ürünleri seçerken, "yağsız" veya "yağsız" olarak etiketlenmiş ürünleri aramaya çalışın. 
Ayrıca, bu ürünleri saç derinizden uzak tutarak uygulama şeklinizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz: örneğin saç kremini sadece saçınızın uçlarına uygulayın.


Saçınızı çok sık taramayın.
Saçınızı fırçaladığınızda hareket, saç derinizdeki yağı saçınızın uçlarına taşır ve bu da onu daha da yağlı hale getirir. Yağın yayılmasını azaltmak için daha nazikçe fırçalamayı da deneyebilirsiniz. 
Saçınızı günde iki defadan fazla fırçalamayı deneyin.
Aynı nedenle saçınıza dokunmaktan kaçının! Kendinizi sürekli olarak saçınıza dokunurken veya saçlarınızla oynarken bulursanız, yağı saçınızın etrafına daha da fazla yayıyor olabilirsiniz.

Yağlı saçlarımı yıkamadan nasıl düzeltirim?


Kuru bir şampuan kullanın.
Saçınızı yıkamak için vaktiniz yoksa veya yıkamak istemiyorsanız, normal bir şampuan gibi sebumu emmeye yardımcı olabilecek bir nişasta bileşeniyle yapılan kuru bir şampuan kullanın. Kuru şampuanlar, saçlarınız hızla yağlanıyorsa yıkamalar arasında kullanmak için iyi bir seçenektir ve ayrıca saçınıza hacim ve hacim kazandırabilir. 
Kuru şampuanınızı doğru kullandığınızdan emin olun! En iyi etkiyi elde etmek için kullanmadan önce şişeyi çalkalayın ve saç derinize çok yakın püskürtmeyin⁠ - bu saçınızın kireçli görünmesine neden olabilir. Ayrıca, daha küçük miktarlarla başlayın ve çok fazla kullanmayı önlemek için yalnızca ihtiyacınız olduğu kadar fazlasını ekleyin.
Kabartma tozu ve mısır nişastası gibi malzemelerle kendin yap kuru şampuan da yapabilirsiniz. Örneğin, 1 yemek kaşığı kabartma tozu ile 1 yemek kaşığı kakao tozunu birleştirmeyi deneyin. Ardından, karışımı köklerinize serpin, masaj yapın ve tamamen karışması için gerekirse fön ile kurutun.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —