Tarih: 21.09.2023 21:41

Başkan Metin :Çok özel yerlere özel tesisler yaptık

Facebook Twitter Linked-in

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin 15 Temmuz Meydanı'ndaki Belediye Tesislerinin belediye eliyle işletileceğini vurgulayarak "Isırlık, Deniz Feneri ve Meydan Tesisi gibi kar amacı gütmediğimiz böyle özel yerleri kendimizin işletmesi gerekiyor"dedi.


HABER:ARZU ERBAŞ

Rize Belediyesi  son dönemde yaptığı tesislerle Rize'de yeme içme sektörüne katkı sağlıyor. Özellikle şehrin uç noktalarına yaptığı tesislerle halka yeni destinasyonlar oluşturarak şehrin farklı noktalarını harekete geçiriyor. Şehrin zirvesindeki Isırlık Tabiat Parkı'ndaki tesis, Şehrin girişindeki Deniz Feneri Tesisi ile 15 Temmuz Meydanındaki  Meydan Tesisi Rize Belediyesi şirketi Ribelkent üzerinden Rize Belediyesi tarafından işletiliyor. Süreç içerisinde kiralama süresi sona eren tesisler için  ihale kanuna göre ihaleye çıkılarak yeniden kiralaması sağlanıyor. Bu tesislerin kar amacı gütmeyen belediye tarafından işletilmesine devam edilerek  sağladığı iş imkanı ile de sosyal belediyecilik hizmeti sunuluyor.

'ÖZEL NOKTALARA ÖZEL TESİSLER YAPTIK'

Rize Belediye Başkanı Rahmi  Metin Rize'de çok özel noktalarda tesisler açtıklarını ve belediye üzerinden işletmeye devam ettiklerini söyleyerek "Rize'nin uç noktası Isırlık'a müthiş bir mesire alanı yapıp bir işletmeye teslim etmemiz çok mantıklı değil. Orada devasa bir masraf yaptık ve yapılan tesisi de belediyenin işletmesini halk istedi. Deniz Feneri de yine Rize'nin giriş noktasında bir uçta. Oradaki mahallelerden gelen taleplerle, Rize'yi yüzyıl, 200 yıl simgeleyecek deniz feneri konsepti ile bir tesis yaptık. Rekreasyon alanları ile Deniz Müzesi ile vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Böyle özel yerleri de kendimizin işletmesi gerekiyor.Rize  meydanındada çok özel bir tesis yaptık.  Yaptığımız  tesisi kullanmaları için önce Çaykur'a teklif ettik. Çaykur kullanmayı düşünmedi. 'Burayı sakın özel sektöre vermeyin' diyenler olduğu gibi özelden isteyen sayısı da çoğalınca belediye eliyle işletmeye karar verdik.Belediye eliyle işletmeye devam edeceğiz"dedi.

'İŞLETMELERİMİZDE KAR AMACI GÜTMÜYORUZ'
Başkan Rahmi Metin "İşletmelerimizde kar amacı gütmüyoruz. Yaklaşık 200 kişinin istihdamını sağlıyoruz, yüzlerce insan 'Allah razı olsun belediyemizden, ortak bir alan oldu, buluşma mekanımız oldu' deyince biz de mutlu oluyoruz. Burada çalışan aşçı ve garsonlara hizmet içi eğitim aldırarak belediyeyi bu anlamda da bir okul haline dönüştürdük. Biz buradan yetiştirerek personelimizin daha iyi yerlere gitmesi için önünü açıyoruz"ifadelerini kullandı


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —