Tarih: 03.06.2023 14:48

Hüseyin Örs Kimdir? Eğitimi, Kariyeri ve Akademik Geçmişi

Facebook Twitter Linked-in

Son zamanlarda popüler hale gelen isimlerden biri olan Hüseyin Örs, 1964 yılında Trabzon'da doğmuştur. Eğitim hayatına Trabzon Lisesi'nde başlamış ve 1981 yılında bu okuldan mezun olmuştur. Ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünde eğitimine devam etmiş ve 1985 yılında bu bölümden mezun olmuştur. İlerleyen yıllarda KTÜ'de yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamlamıştır.

Hüseyin Örs, 1986 yılında öğretmen olarak Giresun'da göreve başlamış ve bir yıl sonra KTÜ'de bilgisayar programcısı olarak çalışmaya başlamıştır. 1989 yılında KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde asistanlık görevine atanmıştır. 1999 yılında ise öğretim görevlisi unvanını almıştır. Hüseyin Örs, 2001 yılında Kazakistan'a görevli olarak gönderilmiş ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde Dekan Yardımcısı olarak çalışmıştır. 2008 yılında KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü'nde Yardımcı Doçent unvanını kazanmış ve Ekonometri Ana Bilim Dalı Başkanı olarak atanmıştır. Ayrıca 2012 yılında KTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

Hüseyin Örs'ün mesleki kariyeri ve akademik geçmişi oldukça zengin ve çeşitlidir. Özellikle ekonometri alanında uzmanlaşmış ve KTÜ'de öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Kendisi, üniversitedeki yönetim görevleriyle de aktif olarak ilgilenmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —