Tarih: 07.02.2023 10:07

Deprem yardımı nasıl ve nereden yapılır? (AFAD-Kızılay)

Facebook Twitter Linked-in

6 Şubat'ta sabaha karşı saatler 04.17'yi gösterdiğinde Cumhuriyet tarihinin en şiddetli depremi yaşandı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkez üssü olan depremin şiddeti 7.7 olarak açıklandı. Deprem 10 ilimizi de etkiledi. 7.7'lik depremin ardından gelen 7.6 şiddetindeki ikinci deprem yaşandı. Deprem nedeniyle binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti binlerce ev yıkıldı. Deprem bölgesine yardım talepleri de hızla artıyor.

Deprem yardımı nasıl ve nereden yapılır?

Deprem bölgesine yerel yönetimler, AFAD ve Kzılay eliyle yardımlarınızı ulaştırmanız mümkün. Kış aylarının en sert olduğu dönemde meydana gelen deprem bölge halkını zor durumda bıraktı. Bölgede temel gıda maddeleri, battaniye, ısıtıcı, bebek bezi, bebek maması gibi öncelikli malzemeler gönderilebilir. Deprem bölgesine yardımlar pek çok belediye organizasyonuında başladı bile. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımız yerel yönetim birimleri ile irtibata geçebilir. Belediyelerin yanı sıra AFAD ve Kızılay gibi Sosyal Yardım Kuruluşları afet sonrası yardım kampanyaları düzenlemektedir.

AFAD-Kızılay deprem yardımı

Kahramanmaraş'ta medana gelen 7.7 şiddetindeki deprem bölgede büyük bir yıkıma neden oldu. Deprem sonrası bölgeye yardım etmek isteyenler için AFAD'dan açıklama geldi. AFAD inernet sitesinde yer alan duyurusunda şunları belirtti;

"Yardımsever vatandaşlarımız, müdahale ve iyileştirme çalışmalarına destek vermek için AFAD Başkanlığı'na taleplerini yoğun şekilde iletmektedir. Milletimiz, çok sayıda yardımda bulunma talebini AFAD'a ulaştırmakta, afetzedelere destek olmak istemektedir.

SanalPOS, Banka Hesapları ve SMS Üzerinden Destek Verilebiliyor

Bahse konu talepleri karşılıksız bırakmamak adına, afetzedeler için deprem başlığı altında yardımlar kabul edilmektedir. Bağışlar, afad.gov.tr üzerindeki sanalPOS, banka hesapları ve SMS üzerinden yapılabilmektedir.

Deprem Yazıp 1866'ya SMS Gönderilebiliyor

AFAD'ın deprem bağışı hesap numaralarını aşağıda paylaşmaktayız. Dileyen vatandaşlarımız, aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir. Ayrıca afetzede vatandaşlarımıza destek olmak isteyenler, “DEPREM” yazıp 1866'ya SMS göndererek 20 TL bağış yapabilirler.

Not :"EFT ile yardım yapılırken Alıcı Adı kısmına T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yazılması gerekmektedir."

Deprem bölgesi ihtiyaç listesi

Isıtıcı

Battaniye

Nevresim Takımı

Yastık

Hijyen Seti

Gıda Kolisi

Kadın Pedi

Temiz Kıyafet

Temiz Bebek Kıyafeti

Bebek Maması

Powerbank

Kışlık Bot ve Mont

Atkı-Bere ve Eldiven

Tuvalet Kağıdı

Sabun

Islak Mendil




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —