Tarih: 23.03.2023 13:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Kabinedekiler Milletvekili Adayı Olacak!

Facebook Twitter Linked-in

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere kısa bir süre kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katılığı televizyon programında gündeme ilişkin konuşurken 17 tane kabine üyesinin hemen hemen her birine değişik illerde vekillik görevi verileceğini belirtti.

''YENİLENMEYE, TAZELENMEYE HER ZAMAN İHİTYAÇ VAR''

''Yenilenmeye, tazelenmeye, yeni başlangıçlar yapmaya her zaman ihtiyaç var. Kongre süreçlerimizde parti kadrolarını yeniliyor, gençleştiriyoruz. Çok dinamik ve Türkiye'nin en büyük gençlik kollarına sahip partisiyiz. Beşeri sermayemiz çok zengin. Kabinede görev alabilecek yetkinlikte çok sayıda arkadaşımız mevcut.'' diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

'Şunu bilmenizi istiyorum ki dünyadaki siyasi liderler içerisinde baktığınızda en ileri kıdeme bu kardeşiniz sahip. 20 yıldır başbakanlıktan cumhurbaşkanlığına kadar bütün görevleri gerek ulusal gerek uluslararası alanda gerçekleştirdik, hala da devam ediyoruz. Bütün bu hizmetlerimizde uluslararası kuruluşların, kurumların bütün organizasyonlarını yaşamış, uluslararası anlaşmalara imzaları atan birisi olarak bu işin içerisinde bulundum. Her bir çalışma arkadaşım daha iyi hizmet edebilmek düşüncesiyle hareket ediyor. Değerlendirmelerimiz neticesinde nihai kararımızı vereceğiz.''

ADAY LİSTELERİ

İki kavramı çok benimsediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Burada belli bir tecrübe var. Tecrübe siyasi iradede başarının kilit noktasıdır. İki kavramı çok benimserim, birisi inanç, birisi güven. Bir diğer ifadeyle istikrar ve güven. Bu iki kavramı eğer başarıyla uyguluyuor, ortaya koyabiliyorsanız orada neticeyi alırsınız. Bugüne kadar neticlleri Türkiye başardıysa böyle başardı. Bundan sonraki süreçte de gerek kabine oluşumda gerek partimizin yeni aday listelerinin hazırlanmasında arkadaşlarımla beraber geniş bir istişare zeminimiz var.'' dedi.

''FUAT OKTAY'I ANKARA ADAY YAPIYORUZ''

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı Ankara'da aday yapmaya hazırlandıklarını belirten Erdoğan, ''Kabineden olan arkadaşlarımın hemen hemen her birisini şu anda belli illere adaylar olarak görevlendirdik. Hem deprem kuşağında çalışacaklar hem de verdiğimiz illere gidecekler. Ama ağırlıklı olarak deprem illerindeki görevlerini daha çok önemsiyorum. Şu anda tabii seçim öncesi durumla seçim sonrasını birbirine karıştırmamak lazım. Benim Cumhurbaşkanı Yardımcım bir ilde aday olarak bulunacak, koşturacak. Fuat Beyi Ankara'dan bir bölgeye aday yapıyoruz. Fuat Bey siyasete bizimle teknokrat, bürokrat olarak girdi ama şimdi tamamen siyasi formayı da giyerek bu yolda koşturacak.'' ifadelerini kullandı.

''KABİNEDEKİ 17 BAKAN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK''

Diğer kabine üyeleri için de aynı düşüncede olduklarını analtan Erdoğan, ''Aynı şekilde 17 tane kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde bu tür görevler vereceğiz. Ağırlıklı olarak belirlediğiniz neredir derseniz, tabii büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun olan yerlerdir. Onları daha çok bu büyükşehirlerden aday yapmayı belirledik.'' değerlendirmesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —