Tarih: 13.10.2023 11:29

ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ: “ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞU, KÖKLÜ GEÇMİŞİ BİNLERCE YIL DEVAM EDECEK GELECEĞİNİN İŞARETİ VE GARANTİSİDİR”

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’nın başkent oluşunun 100. yılı dolayıyla, “Ankara’nın başkent oluşu, siyasi ve fiziki haritada bir işaret ve adlandırma olmanın ötesinde, köklü geçmişi binlerce yıl devam edecek geleceğinin işareti ve garantisidir. Başkent oluşuyla geçmişten gelen kadim uygarlıkların birikimini de miras edinmiştir” açıklamasını yaptı.

AKK ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'nın başkent oluşunun 100. yılı nedeniyle açıklama yaptı. Yılmaz, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞU, KÖKLÜ GEÇMİŞİ BİNLERCE YIL DEVAM EDECEK GELECEĞİNİN İŞARETİ VE GARANTİSİDİR”

"Hezeyan karşısında heyecan, karanlık karşısında aydınlık, esaret karşısında cesaret, zulüm karşısında merhamettir Ankara... Ankara, Millî Mücadele’ye ev sahipliği yapmış, yanı başına kadar gelen düşmanı 'sathı müdafaa' anlayışıyla geldikleri gibi geri gönderen ve yüzyıllar süren gerilemeyi tersine çeviren cesaretin merkezi olmuştur. Ankara’nın başkent oluşu, siyasi ve fiziki haritada bir işaret ve adlandırma olmanın ötesinde, köklü geçmişi binlerce yıl devam edecek geleceğinin işareti ve garantisidir. Başkent oluşuyla geçmişten gelen kadim uygarlıkların birikimini de miras edinmiştir.

ANKARA, BİR FİKRİN, BİR İDDİANIN VE İNANCIN MUZAFFER OLUŞ ANLATISIDIR”

UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne aldığı Gordion Antik Kenti, Midas’ın Frigya'sından binlerce yıl öncesinden bugüne uzanan bir kültürel miras... Ticari hayatı, ahlak esasına göre düzenleyen bir dayanışma örgütünün, ülkedeki asayiş gerekli kıldığı için sorumluluk üstlenerek yönetim görevini yerine getirdiği bir şehirdir Ankara. Duatepe’de çarpışan yiğitlikte, Hacıbayram’daki bilgelikte, Meclis’teki inanmışlıkta, Çankaya’da tecessüm eden akılda; akıp gelen, durmak bilmeyen çağlayışta… Ankara, bir kent değil sadece, bir fikrin, bir iddianın ve inancın muzaffer oluş anlatısıdır. Sayılabilir nitelikleri ve vasıfları çoktan ardında bırakmış, varlığını ve idrakini, çılgınlık başını alıp giderken, açık sözlülüğün şeref olduğunda belirginleşmiş bir muhafızlığın sembolüdür.

ANKARA, ZENGİN BİR MEDENİYETİ MİRAS ALAN MİLLETİN, DAHA DA ZENGİNLEŞEREK GELECEĞE TAŞIYACAĞI MİRASTIR”

 Muhtaç olduğu kudretin nerede olduğunu muştulayan; kuvvet ve okşayıcı sözler karşısında eğilince vazifenin sesini duyurmaktan yılmadığı, korkusuz bir azim ve kararlılık kentidir Ankara. O, bizim kentimizdir, kendimiz olduğunu unutmamak adına. Roma, Bizans, Selçuk ve Osmanlı’yı saymazsak, Ankara yepyeni bir kent, yaşı 100’e ulaşmış bir Başkenttir. Ankara, zengin bir medeniyeti miras alan milletin, daha da zenginleşerek geleceğe taşıyacağı mirastır. Ankara, Ümmü'd Dünyadır!"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —