Tarih: 04.10.2023 07:39

Rize'de Öğrencilere Kira Zulmü

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de üniversite okuyan öğrenciler, yüksek kiralar nedeniyle maddi sıkıntılarla başladı. 1+1 dairelere 8 bin lira kira istendiğini belirten öğrenciler, "Biz bu şehre eğitim almaya geldik fakat barınma masrafları bizi çok zorluyor" dedi.

Yeni akademik yılın başlamasıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yeniden öğrencilerle doldu. Rize'ye yeni gelen öğrenciler büyük bir heyecanla kazandıkları bölümlerin yolunu tuttu. Kampüste görüştüğümüz öğrenciler Rize'yi ‘Sakin ve güzel bir şehir’ olarak tanımlarken karşılaştıkları en büyük sorunun ise yüksek kira fiyatları olduğunu dile getirdi.

Öğrenciler, şehir merkezinin pahalılığından şikayet ederek daire ücretlerinin de 8 bin ile 15 bin arasında değiştiğini ifade ediyor. 1+1 daireler bu fiyatta iken 3+1 daireleri düşünemiyoruz. Ailelerimiz nasıl bize para yetiştirecek bilmiyoruz. Onlar da kirada oturuyor.

Öğrenciler çare arıyor

Yüksek kiralar nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrenciler, çare aramaya başladı. Bazı öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte ev tutarak masrafları paylaşmaya çalışıyor. Bazı öğrenciler ise şehir merkezi dışındaki semtlerde daha uygun fiyatlı evler bulmaya çalışıyor.

Öğrenci dernekleri çözüm önerisi sunuyor

Rize'deki öğrenci dernekleri, öğrencilerin barınma sorununa çözüm üretmek için çeşitli önerilerde bulunuyor. Dernekler, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak için yeni yurt ve pansiyonların yapılmasını, mevcut yurt ve pansiyonların ücretlerinin düşürülmesini ve öğrencilere burs verilmesini talep ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —