Tarih: 11.06.2023 11:00

İstanbul Fatih'te Çıkan Yangın Fener Rum Lisesi'ne Sıçradı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan bir 4 katlı terk edilmiş binanın 3. katında çıkan yangın, yan binaya da sıçradı. İtfaiye ekipleri, dar sokaklar nedeniyle ilerlemekte zorluk yaşadı. Ancak, yangın, karşı tarafta yer alan Fener Rum Lisesi'nin bahçesinden müdahale edilerek kontrol altına alındı. Olay, saat 23.00 sıralarında Balat Mahallesi Sancaktar Yokuşu'ndaki 4 katlı binanın 3. katında meydana geldi. Hızla büyüyen yangın, yan binanın çatısına sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine yönlendirildi.

Dar sokaklar nedeniyle itfaiye ekipleri sokağa girmekte güçlük çekti ve bu yüzden terk edilmiş binanın karşısında bulunan tarihi Fener Rum Lisesi'nin bahçesinden yangına müdahale ettiler. Yaklaşık 1 saatlik çalışmalar sonucunda yangın söndürüldü ve herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

Mahalle sakinlerinden Muhammed Yasir Akyüz, "Bu sokakta yaşıyorum. Dumanı fark edince olay yerine geldik. Ancak kapı açılmıyordu ve itfaiye ekipleri dar sokaklardan geçmekte zorlandı. Sokağa park edilen araçlar engel oluyordu. Görebileceğiniz gibi itfaiye aracı en aşağıda duruyor. Hala yangını söndüremediler, yaklaşık 1 saattir çalışıyorlar," şeklinde açıklamalarda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —