Tarih: 25.07.2023 16:17

Alparslan Doğan Kimdir? MHP Ankara İl Başkanlığına Atandı İşte Hayatı

Facebook Twitter Linked-in

Alparslan Doğan Kimdir? MHP lideri Devlet Bahçeli’nin direktifiyle, Alparslan Doğan Ankara İl Başkanı olarak görevlendirildi. Doğan, Bala ilçesinde doğmuş ve daha önce MHP Keçiören İlçe Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde MHP’nin Cumhur İttifakı’nın birinci sıra adayı olarak seçilmiştir. Bahçeli’nin onayıyla, Doğan Ankara İl Başkanlığı görevine devam edecektir.

 

MHP’nin Ankara İl Başkanlığı için son dakika bir gelişme yaşanmış. Alparslan Doğan, Ankara Büyükşehir ve Keçiören Belediye Meclis Üyesi olarak atanmıştır.

Alparslan Doğan Kimdir

Alparslan Doğan, MHP Ankara İl Başkanı olarak atanmadan önce Bala ilçesinde doğdu. 10 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak büyüdü. İlkokulu Büyükboyalık Köyü’nde okudu ve lise eğitimini Ayvalı Farabi Lisesi’nde tamamladı. 1990 ile 1994 yılları arasında Ülkü Ocakları’nda aktif olarak görev aldı ve 1994 yılında Keçiören Belediyesi’nde çalışmaya başladı. 1997’den itibaren emlak ve inşaat sektöründe çalıştı.

2005 yılında MHP Keçiören İlçe Başkanlığı görevine başlayan Doğan, 2014 yılında İlçe Başkan Yardımcısı oldu. 2017 yılında ise MHP Keçiören İlçe Başkanlığı görevine atandı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, MHP’nin Cumhur İttifakı’nın ortak aday listesi için Meclis Üyesi aday listesinde birinci sırada yer aldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi.

Alparslan Doğan, MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından onaylanarak MHP Ankara İl Başkanı olarak görevine devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —