Tarih: 13.07.2023 14:43

Menzil CANLI YAYIN / Menzil Şeyhi Seyyit Abdulbaki Hz. Cenaze Töreni Canlı İzle

Facebook Twitter Linked-in

Türk İslam aleminin en kalabalık cemaatlerinden biri olan Menzil, liderini kaybetti.


Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Gavsi Sani Sultan Seyyit Abdulbaki El-Hüseyni, dün İstanbul'da hayatını kaybetti. Ömrünü Allah yoluna adayan Menzil Şeyhi, cenaze ve defin için cemaatin merkezi olan Adıyaman'ın Kahta ilçesi Menzil köyüne doğru yola çıkarıldı. Kalabalık bir konvoyla Adıyaman'a getirilen El-Hüseyni'nin cenazesi için ölüm haberinden hemen sonra binlerce seveni köye akın etti.  Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Menzil Köyü’ne getirilen El Hüseyni’nin cenazesinde 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. 


250 BİN KİŞİ CENAZE NAMAZINA KATILDI

Köy girişini kapatan güvenlik güçleri, cenaze namazına katılmak için gelen araçları kurulan park alanına yönlendirerek yoğunluğun önüne geçmeye çalıştı. Köyde toplanan yaklaşık 250 bin kişi tarafından karşılanan cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.

ORGAN YETMEZLİĞİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

74 yaşında olan Abdülbaki El Hüseyni, yaklaşık 1 buçuk yıldır İstanbul’da tedavi görüyordu. Bir hafta önce durumu ağırlaşan Hüseyni, dün saat 14.10’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Gavs-ı Sani olarak adlandırılan Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil Köyü'nde doğdu. Gerçek yaşı 81 olan Hüseyni 1993 yılında vefat eden abisi Muhammed Raşid Erol’dan sonra grubun başına geçti. Hüseyni’nin 5’i erkek, 5’i de kız olmak üzere 10 çocuk babası olduğu öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —