Tarih: 11.04.2023 15:56

WhatsApp, Yeni Özellik ile Süresi Dolan Grupları Otomatik Olarak Kaldıracak

Facebook Twitter Linked-in

WhatsApp'ın 2.23.8.11 adlı Android betasında yeni bir özellik içinde çalıştığı görüldü. WABetaInfo tarafından tespit edilen çalışmaya göre, WhatsApp telefonunuzda yerden tasarruf edebilmeniz için süresi dolan gruplarla ilgili bir özellik geliştiriyor.

Daha önce iOS 23.5.0.71 kodlu beta güncellemesinde de bu özellik görülmüştü. Süresi dolan gruplar diyebileceğimiz bu geliştirmeyle gruplar için farklı sona erme seçenekleri sunuluyor. Burada grubu sona erdirme opsiyonunun sadece kullanıcı da olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Böylece geçici etkinlikler için oluşturulan grupların zamanı geldiğinde yerden tasarruf sağlamış olacaksınız.

iOS'taki ekran görüntüsünden farklı olarak Android betadaki görüntüde "Şimdi" seçeneğinin de olduğunu görüyoruz. iOS "şimdi" yokken "Özel tarih" seçeneği mevcuttu. Muhtemelen iOS betasındaki bu seçenek geliştirilerek "şimdi" olarak değiştirildi. Ancak özellik üzerinde çalışmanın sürdüğünü ve yine bir şeylerin değişebileceğini unutmayın.

Son haliyle 5 seçenek sunuluyor. Kapalı (sona erme tarihi yok), Şimdi, 1 gün, 1 hafta, 1 ay.

Var olan gruplarda daha önce böyle bir seçenek yoktu ancak gruplara atılan mesajları için 'Kaybolan mesajlar' özelliği kullanılabiliyordu.

Grubu oluştururken ya da sonrasında 24 saat, 7 gün, 90 gün ya da Kapalı seçeneklerinden biri seçilerek gruba atılan mesajların süresi gelince herkesten kaybolması sağlanabiliyordu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —