Tarih: 01.01.2016 00:00

İbrahim Turgut'un Serveti Kamu İhaleleri ile arttı

Facebook Twitter Linked-in

Çaykur Rizespor kulübü başkanı İbrahim Turgut’un serveti, kamu ihaleleriyle arttı. Turgut’un şirketi, 2019-2023 döneminde kamudan 2,7 milyar TL’lik 11 ihale aldı, kentsel dönüşüm ve Ayder Yaylası Spor Tesisi gibi tartışmalı projelere imza attı.


2,7 MİLYAR TL’LİK İHALE

Çaykur Rizespor’un başkanı İbrahim Turgut’un kamu ihaleleri ile sağladığı önlenemez yükselişi dikkati çekti. Turgut’un sahibi olduğu Turgut Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin, sonuçlandırdığı 11 kamu ihalesinin sözleşme bedeli, 2 milyar 705 milyon 290 bin TL olarak hesaplandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İŞİ

2019-2023 döneminde kamudan tek başına ya da iş ortaklığı yoluyla 2,7 milyar TL’lik ihale alan Turgut’un en maliyetli ihaleleri aldığı ilk dört kurum şöyle:

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Kentsel dönüşüm yapım işi, 1 milyar 417 milyon TL

• TOKİ: Okul inşaatı ve çevre düzenlemesi işi, otopark inşaatları ile çevre düzenlemesi işi, 601 milyon 235 bin TL

• Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Deniz dolgu alanı inşaatı yapım işi, 489 milyon 8 bin TL (Silahtaroğlu ile iş ortaklığı)

• İller Bankası: Spor tesisleri yapım işi, içmesuyu ve içmesuyu paket arıtma tesisi, 121 milyon 394 bin TL.

***

Tartışmalı projeler

Turgut’un yapımını üstlendiği kamu işlerinde, tartışmalı çok sayıda proje bulunuyor. İstanbul Beykoz Tokatköy’de gerçekleştirilen ve polis zoruyla halkın evlerinden çıkarıldığı görüntülere sahne olan kentsel dönüşüm işini Turgut’un şirketi yapıyor. Ayder Yaylası’nı betona boğacağı gerekçesiyle eleştirilen, “Ayder yaylası spor tesisi” projesini de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yakınlığıyla bilinen İbrahim Turgut’un şirketi yürütüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —