Tarih: 11.08.2023 16:34

Bakan Yusuf Tekin; Rize'de Sıkıntı Yok

Facebook Twitter Linked-in

HABER:ARZU ERBAŞ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Rize’ye geldi. İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Tekin "Rize'de sevindirici olarak gördük ki eğitim öğretime hazırlık açısından herhangi bir sıkıntı yok. Öğretim ve okul ihtiyaçlarımız %100'e yakın tamam" dedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2 günlük Rize ziyareti için kente geldi.  Sabah 8’de Rize-Artvin Havalimanında karşılanan Bakan Tekin Ak Parti Rize İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Rize Valiliğine geldi. Bakan Tekin  İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

"Sorunsuz bir eğitim için tüm tedbirleri aldık"


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Eğitim öğretim yılı başlamadan önce hedefimiz tüm illeri dolaşarak eğitim öğretim ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek, 2023-2024 yılı eğitim öğretim yılına minimum sorunla girebilmek. Bunun için, bu sürece deprem bölgesindeki illerden başladık. Deprem bölgesindeki tüm illeri ziyaret ederek eğitim öğretim ihtiyaçlarını tespit ettik. 11 Eylül tarihi itibarıyla deprem bölgesindeki 11 ilde eğitimin sorunsuz bir şekilde başlayabilmesi için tüm tedbirleri aldık. Orada sorun yaşamadan eğitim öğretim sürecini başlatmış olacağız. Şimdi diğer illeri dolaşmaya başladık" dedi.

'Rize"de eğitim öğretime hazırlık açısından herhangi bir sıkıntı yok'

Bakan Tekin Rize'nin kendisi için özel bir il olduğunu belirterek "Rize benim için özel, memleketim sayılır. Tüm çocukluğum, gençliğim, eğitim öğretim hayatım burada geçti. Dolayısıyla duygusal bağlarım çok kuvvetli. Müsteşar olduktan sonra ilk ziyaret ettiğim il Rizeydi. Şimdi bakan olduktan sonra deprem bölgesinden sonra da ilk ziyaret ettiğim illerden biride Rize oldu. Burada sevindirici olarak gördük ki eğitim öğretime hazırlık açısından herhangi bir sıkıntı yok. Öğretim ve okul ihtiyaçlarımız %100'e yakın tamam. Derslik sayısı itibarıyla ihtiyaç olan bazı sıkışmış yerleşim yerleri var. Buralarda da gerekli tedbirleri alarak en rasyonel çözümleri üretmeye çalışıyoruz. Eğitim öğretim toplumun tüm kesimlerinin ortak hareket etmesi ile soruların çözüleceği bir sektör. Yerel yönetimler, siyasetçiler, aileler, özel okullar hep beraber eğitim öğretim sürecini beraber çözelim istiyoruz. Bugün de Rize'de hem siyasilerle hem valilik, belediye ile öğretmen arkadaşlarımızla sohbet edeceğiz. Değerlendirme toplantıları yapacağız. İnşallah yeni eğitim öğretim yılına Rize'de, Türkiye'de sorunsuz bir şekilde başlarız. Hayal ettiğimiz, idealize ettiğimiz bir eğitim öğretim sürecinin kurumsallaşması için en sağlam adımları atmış oluruz"ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —