Tarih: 17.04.2023 14:59

Neem Yağı: Cilt, Saç ve Dişler için Doğal Bir Çözüm

Facebook Twitter Linked-in

Neem ağacı, halk dilinde Hint leylağı olarak tanınan bir ağaç türüdür. Bu ağacın tohumundan yaprağına kadar her bölgesinin birçok hastalığa yararlı olduğunu söylemek mümkün. Ağacından elde edilen neem yağı, bin bir derde deva olduğundan pek çok insan tarafından kullanılıyor.

NEEM YAĞI NEDİR? BU YAĞ NE İŞE YARAR?

Neem ağacının yapraklarından elde edilen veya çekirdek köklerinin preslenmesiyle ortaya çıkarılan bir yağ türüdür. Ağaç olarak neem, Hindistan'da doğal köy eczanesi olarak kabul edilir. Bu ağaç uzun senelerdir ateşli, ağrılı ve enfeksiyonlu hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bunun yanı sıra Hintliler neem ağacının kanı temizlediğini düşünürler. Neem yağı faydaları ise şu şekildedir:

NEEM YAĞI NASIL KULLANILIR?

İsteğe bağlı olarak küvet suyuna birkaç damla neem yağı damlatıp sakinleştirici bir banyo deneyiminde bulunabilirsiniz. Ayrıca kuru ciltlerini doğal yollarla nemlendirmek isteyen kişiler neem yağıyla beraber hazırlanan aşağıdaki tarifi uygulayabilirler.

Bunun için gerekli malzemeler:

Bütün malzemeleri bir kaba alarak iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı cilt üzerine sürebilirsiniz. Aynı zamanda kapalı bir şişede uzun süre boyunca muhafaza edebilirsiniz. Böylelikle dilediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz anlarda tekrardan kullanabilirsiniz.

NEEM YAĞI İÇİLİR Mİ? 

Kullanımı yaygın olan neem yağı faydaları ile çok fazla dikkat çekiyor. Fakat bazı insanlar neem yağı içilir mi diye merak ediyor. Bitkilerden gelen özlerin kullanımı farklılık göstereceğinden bu soruyu sormak aslında mantıklı bir eylemdir. Çünkü neem yağı kullananlar genellikle bu yağı ağız yoluyla tüketmezler. Yapılan araştırmalara göre bu yağ ağız yoluyla alınarak tüketilmemelidir. Aksi takdirde zehirli etkileri olabilir. Sadece harici olarak, cilt üzerinden kullanılabilir, içilmemesi gerekir.

NEEM YAĞI UYUZ TEDAVİSİNDE KULLANILIR MI? 

Cilt üzerinde olumlu etkileriyle bilinen neem yağı faydaları arasında uyuz hastalığına iyi gelmesi de yer alıyor. Neem yağının uyuza neden olan ve akar adı verilen canlıların cilt üzerine yerleşmesini ve yumurtalarını bırakmasını engellediği, bazı araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur. Özellikle hayvanlar üzerinde yapılan araştırmaların olumlu sonuç verdiği gözlemlenmiştir. İşte bu yüzden alternatif tıpta neem yağı kullanımına yer verilir. Uyuz hastalığının neden olduğu kaşıntıların azaltılması ve cildin korunması için bir miktar neem yağını cildinizin üzerinde kullanabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —