Tarih: 06.12.2022 21:44

Tıraş Olurken Dikkat Etmemiz Gerekenler!

Facebook Twitter Linked-in

Erkeklerin sık sık tıraş olması gerekir ve tıraş olurken dikkat etmesi gereken birçok husus vardır. Özellikle herkesin yaptığı basit hatalar cilde çok büyük zarar veriyor. Peki bunlar nelerdir?

 

Tıraş olurken sıklıkla yapılan hatalar nelerdir?
 

Cildinizi hazırlamadan tıraş olma aşamasına geçiyorsanız, yüzünüzdeki hassas ve ince cilt dokusuna hasar verme riskinizi artırırsınız. Sakallarınızı kılların çıkış yönünü göz önünde bulundurarak tıraş etmezseniz, yüzünüzde batık oluşabilir. Sakal tıraşından sonra tahriş ve yanma oluşumunu engellemek için tıraş sonrası cildinize etkili ve pratik bir bakım uygulamayı unutmamalısınız.

 

Tıraş sonrası tahrişi engellemek için neler yapmamız gerekiyor?
 

 

-Cildinizi olası kazalara karşı korumak için, tıraş rutininizi mümkün olduğunca boş vaktiniz olan süreçlerde konumlandırabilirsiniz. Sabah uyandığınızda yüzünüz kısa bir süreliğine daha şiş olur. Bu nedenle kalktığınızda yüzünüzü yıkamalı ve yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra tıraş olmaya geçmelisiniz. Yüzünüzü ılık suyla ıslattıktan sonra tıraş olmaya başlayabilir ya da duş aldıktan sonra tıraş olabilirsiniz.

-Düzenli olarak nemlendirici kullanmak, sakallarınızı yumuşatmanızı ve cildinizin tıraş sonrası tahriş oluşumu riskine karşı daha dirençli olmasını sağlar. Kıllar yumuşak olduğunda, daha kolay ve pratik bir şekilde tıraş olabilirsiniz. Bu nedenle her gün cildinizin yapısına uygun bir nemlendirici krem kullanabilir, böylelikle tıraş rutininizi daha keyifli ve pratik bir sürece dönüştürebilirsiniz.

-Mümkün olan en kısa sürede ve cildinizi yıpratmadan tıraş olabilmek için, kullandığınız tıraş bıçağını düzenli olarak değiştirmelisiniz. Çünkü körelmiş bir tıraş bıçağıyla tıraş olmaya çalışmak, ciltte sakal tıraşından sonra yanma hissi oluşmasının temel sebepleri arasındadır. Keskin bir tıraş bıçağı seçmeli ve bıçağı cildinize çok bastırmadan hareket ettirmeye özen göstermelisiniz.

-Tıraş bıçağınızı sık sık durulamalı, böylelikle bıçağın kayganlığını korumalısınız. Son olarak, sakallarınızın çıkış yönünden başlayarak tıraş olabilirsiniz. Tüm bu ipuçlarını göz önünde bulundurarak cildinizi yanma hissine ve tahriş oluşumuna karşı koruyabilir, böylelikle tıraş sonrası bakım sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz.

 

Sakal tıraşından sonra ne sürülür?
 

Tıraş olmak cildinizde doğal bir peeling etkisi gösterir. Tıraş sonrasında cildinizi rahatlatmak ve daha ferah bir his yaşamak için, cildinizin yapısına uygun bir tıraş losyonundan ya da bakım yağından yardım almalısınız. 
 

Sakal tıraşından sonra tahriş nasıl geçer?
 

-Cildinizin tıraş sonrasında tahriş olmasının temel nedenlerinden biri, cildinizdeki gözeneklerde inflamasyon birikmesidir. Gözeneklerinizi arındırmak ve cildinizi temiz tutmak, tıraş sonrası tahriş oluşumunu engellemenizi oldukça kolaylaştırır. Bu nedenle günlük cilt bakım rutininizde cildinize uygun bir yüz temizleyici ve nemlendirici kullanmanız büyük önem taşır. 

-Cildinizi bir tıraş köpüğü veya kremi ile tıraşa hazırladıktan sonra, tıraş bıçağını cildinize olabildiğince yakından ve dikkatli bir şekilde temas ettirmelisiniz. Tıraş bıçağıyla yaptığınız hamleler ne kadar az olursa, cildinizin tahriş olma olasılığını da o kadar azaltabilirsiniz.

-Tıraş sonrasında cildinizde hassasiyet ya da tahriş oluşumu gözlemliyorsanız, yatıştırıcı ve arındırıcı bir tonikten destek alabilirsiniz. Temiz bir pamuğa döktüğünüz tonik yardımıyla yüzünüzü nazikçe silmek, yaşadığınız hassasiyeti azaltmaya yardımcı olur. Antiseptik losyonlar olan tonikler, gözeneklerinizdeki inflamasyonu azaltmakta, onları kir ve yağ kalıntılarından arındırmakta oldukça etkilidir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —