Tarih: 07.02.2023 19:23

Şubat ayı evde bakım maaşını yatacağı tarih belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

Evde bakım ücretlerini bekleyen vatandaş yardımların ne zaman yapılacağını soruyor.

Milyonlarca vatandaşa duyuruldu: O tarihte hesaplara 4.337 TL yatırılacak

Pek çok vatandaş evde bakım maaşı ile ilgili sorular sormaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakıma muhtaç kişiler ve bu kişilere bakım sağlayan kişilere düzenli olarak vermiş olduğu bu yardım parası, uzun süredir verilmeye devam ediliyor. Vatandaşın merak ettiği husus Şubat ayının yardım paraları hangi tarihte yatırılacak? Bakanlığın yapacağı son dakika açıklamasının ardından soruların yanıtları bulunuyor. Peki 2023 yılının Şubat ayından evde bakım maaşı ne zaman ödeniyor?

EVDE BAKIM PARASININ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Bakanlığın yardımından yaralanan vatandaşın gündemindeki soru evde bakım maaşının ödemeleri ne zaman olacağı yönünde. Ancak içinde bulunduğumuz 2023 Şubat ayının yardım ödemeleri hakkındaki bilgiler yavaş yavaş aktarılmaya başlandı. SOSYAL DESTEK için verilen paralar için son açıklamaların ardından baktığımızda ödemelerin halen gerçekleşmediği görülmekte. Öte yandan vatandaşın dört gözle beklediği ödemelerin Şubat ayının 15’inden sonraki dönemde ay sonuna varıncaya kadar hesaplarda olması bekleniyor. Geçtiğimiz Ocak ayında da yaşandığı gibi bu ayda da ödemelerin ayın ikinci yarısından sonra yapılması olanak halinde.

PEKİ EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Yeni yılla birlikte emekli maaşı, memur maaşı gibi pek çok vatandaşın gelirine yapılan düzenlemenin ardından devlet desteği olarak verilen yardım paralarında da bir miktar iyileştirme yapıldı. Evde bakıma muhtaç insanlara bakan kişilere verilen bu yardım parasını alan pek çok kişinin heyecanla takip ettiği yardım 2023 yılında yapılan zamların ardından 3336 TL’den 4337 TL’ye yükseldiğini görüyoruz. Ayrıca devletin vatandaşa ödemiş olduğu daha başka sosyal yardım ödemelerine de zam yapıldığı belirtilmişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —