Tarih: 16.06.2023 12:33

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Gevşek Para Politikasında Değişiklik Yapmadı

Facebook Twitter Linked-in

Japonya Merkez Bankası (BoJ), ultra gevşek para politikasında herhangi bir değişiklik yapmama kararı aldı ve getiri eğrisi hedef aralığını artı/eksi yüzde 0,5 seviyesinde koruma kararı aldı.

BoJ'un dün başlayan ve bugün sona eren para politikası toplantısında alınan kararlar açıklandı.

Banka, politika faizini yüzde eksi 0,1 seviyesinde sabit tutma kararı alırken, getiri eğrisi hedef aralığını artı/eksi yüzde 0,5 düzeyinde korumaya devam edeceğini duyurdu.

BoJ'un oy birliğiyle aldığı bu kararla birlikte, sınırsız miktarda devlet tahvili alımı ve yıllık 12 trilyon yen değerinde borsa yatırım fonları (ETF) ile yıllık 180 milyar yen değerinde Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımına devam edileceği belirtildi.

BoJ'un açıklamasında, Japonya ekonomisinin emtia fiyatlarındaki artışlardan etkilense de büyümeye devam ettiği ve enflasyon hızının yavaşladığı ifade edildi. Enflasyon beklentilerinin ise değişmediği belirtildi.

Metinde, Japon ekonomisinin yılın ikinci yarısında daha da güçleneceği ve gelir ile harcama döngüsünün bu dönemden itibaren hızlanacağı öngörüldü.

Ayrıca, metinde yurt dışından kaynaklanan risklerin güçlü bir şekilde devam ettiği ve Ukrayna'daki durum ile emtia fiyatlarındaki gelişmelerin yakından izleneceği vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —