Tarih: 23.06.2023 14:21

Diler: Çaykur işçilerine yapılan muameleyi kabul etmiyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin meşhur çay markası Çaykur'da mevsimlik işçi olarak çalışan bir grup işçi, uzun süredir bekledikleri kadro sözünün tutulmasını talep etmek için Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Rize İl Başkanlığı binasına gitti. Ancak, işçilerin karşılaştığı muamele beklenmedik bir şekilde gerildi ve iki kişi göz altına alındı.

Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Diler, yazılı bir açıklama yaparak işçilere desteklerini dile getirdi. Diler, seçim sürecinde oyalanan işçilerin bugün taleplerini iletmek üzere AKP İl Başkanlığına gittiğini belirtti. Ancak işçiler, taleplerini iletmek için muhatap bulamadıklarını ve istenmediklerini söyleyerek dışarı çıkarıldıklarını ve gözaltına alındıklarını ifade etti.

CHP Gençlik Kolları Rize İl Başkanı Muharrem Diler, işçilere gösterilen bu muameleyi kabul etmediğini ve AKP Rize İl Başkanlığı'nı, işçileri yalnız bırakan sendika temsilcilerini şiddetle kınamasını ifade etti. Diler ayrıca, Çaykur işçilerinin haklarını aramaya devam edeceklerini ve CHP olarak her ne olursa olsun onların yanında olacaklarını vurguladı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —