Tarih: 21.01.2023 11:57

Hangi bankalar 0.69 konut kredisi veriyor? Orta gelirli 0.69 konut kredisi başvuru şartları neler, nasıl başvurulur?

Facebook Twitter Linked-in

Ev sahibi olmak isteyen binlerce kişi 0.69 konut kredisi ile ilgili tüm detayları merak ediyor. Orta Gelir Konut kredisi kampanyası müjdesi Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığıyla gerçekleştiriliyor. Konut sahibi olmak için büyük bir fırsat yakalayan kişiler de "Hangi bankalar 0.69 konut kredisi veriyor?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, 0.69 konut kredisi nasıl alınır, başvuru şartları nedir?

HANGİ BANKALAR 0.69 KONUT KREDİSİ VERİYOR?

Ev sahibi olmak isteyen binlerce kişi 0.69 konut kredisi fırsatından yararlanmak istiyor. Kampanya ile ilişkili toplamda 6 banka bulunuyor. 0.69 konut kredisi veren bankalar; Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım olarak duyuruldu. Ayrıca kampanya ile ilgili yeni bir web sitesi de kuruldu. Dileyenler "yenievimkampanyasi.com.tr" sitesi üzerinde başvuru detaylarını öğrenebiliyor.

0.69 KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Orta Gelir Konut kampanyası kapsamında kredi almak isteyen vatandaşlar, şartları ve başvurulara uygun olup olmadıklarını merak ediyor. 0.69 konut kredisi başvuru şartları; başvuran kişinin üzerine kayıtlı hiç ev bulunmaması, son 1 yıl içerisinde ev alınacak olan ilde ikamet ediliyor olması (3.bölge hariç), 5 yıl boyunca satışın olmaması, son 1 yıl içerisinde konut alınan ilde ev alım satımı yapılmaması olarak açıklandı.

Başvuru ücreti olacak mı?

Herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak.

Yapımı devam eden konut kampanya kapsamına dâhil mi?

81 ilde bitmiş konutlar, belirli bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlar ile bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projeler kampanyaya dâhil olacak.

TOKİ kampanyalarında olduğu gibi bu kampanyada da kura çekilişi olacak mı?

16 Ocak itibariyle konut üreticisinden konutunu bulan vatandaşlar kurasız konut kredisi alma hakkı elde edebilecek.

Babadan-dededen ev kalan bir vatandaş kampanyadan faydalanabilecek mi?

Verasetle ev sahibi olan vatandaşlarımız başvuru yapabilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —