Tarih: 25.10.2023 10:37

Çiftçilere Destek Müjdesi! 15.7 Milyon TL Hibe Desteği Verildi

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman Bakanlığı ekim ayında da çiftçilere çeşitli destekler sunuyor. Ekim ayının ilk günlerinde mazot ve gübre desteği ödemesi verilmiş ve sonraki süreçte de ayın birinci ikinci ve üçüncü tarımsal destek ödemeleri çiftçilere iletilmişti. Önümüzdeki süreçte de belirli bir takvime göre farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal desteklerin verilmesi beklenirken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yanı sıra Tarım ve Orman İl Müdürlükleri de duyuru metinleri yayınlıyorlar.

Ekim 2023 Çiftçilere Destek Ödemesi

Çiftçilerin üretimine destek olabilmek, tarımsal verimi artırmak ve kırsal kalkınmayı sağlayabilmek için ülke genelindeki farklı Tarım ve Orman İl Müdürlükleri hibe desteklerine dair duyuru metinleri yayınlıyorlar. Bu çerçevede, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de hibe desteği kapsamında 15.709.000 TL sunulduğunu belirtti. Konuya ilişkin müdürlüğün resmi internet sitesi üzerinden yapılan paylaşımda;

"Altyapı proje başvurularında; bu dönem A iş planı yatırım konularına başvuran proje sahipleri hibe desteğinden yararlanarak makine ve ekipmanlarını teslim alarak yüzde 50 hibe destek ödemelerini almışlardır. A iş planı kapsamında 130 adet proje sahibi ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır. Bolu ilinde çiftçilerimize toplam proje bedeli olarak 15.709.324,87 TL hibe desteği sağlanmıştır. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubemizden İl Proje Yürütme birimi görevlileri projelerin sürdürülebilirliğini 2 yıl boyunca çiftçilerimizi ziyaret ederek sağlayacaktır. Bunun yanında birçok üreticimiz de ihtiyacı olan makine ekipman desteğinden faydalanmıştır” denildi.

Tarımsal Destek Ödemesi Ne Zaman Verilecek?

Mazot ve gübre desteğinin yanı sıra farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemeleri ekim ayı boyunca ülke genelindeki çiftçilere iletildi. Söz konusu tarımsal destekler belirli bir takvime göre çiftçilere sağlanırken, önümüzdeki dönemlerde ödemelerin ne zaman yapılacak merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal desteklere dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından bilgilendirme metinleri yayınlıyor. İlerleyen günlerde de ödemeler sallandıkça kamuoyuna aydınlatacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —