Tarih: 25.06.2023 15:19

Şeker Krizine Doğal ve Sağlıklı Alternatifler: Tarçın, Fındık Ezmesi, Hurma, Bal Kabağı, Yeşil Elma

Facebook Twitter Linked-in

Şeker krizi yaşadığınızda hemen bir çikolata yemek, sağlıksız seçenekler arasında yer alır. Tatlı istekleri ortaya çıktığında, ilk olarak doğal ürünlerle tatlı gıdaların yerine geçebilecek alternatifler düşünülmelidir. Bu alternatifleri deneyerek, bir kez tükettikten sonra çikolata yemek istemeyeceksiniz. Beynimiz, belirli durumlarda sinyaller gönderir ve tatlı krizleri de bu sinyallerin bir sonucudur. Vücudumuzun şeker ihtiyacı olduğunda, tatlı bir şeyler yemek isteme eğiliminde oluruz. Ancak bu durumlarda akla ilk gelen çikolata veya kek gibi tatlılar değil, daha sağlıklı meyve ve besinlerle tatlı isteği gidermektir. Tatlı krizi yaşadığınızda, kilo almaksızın vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılamak için aşağıda şekerli ve sağlıklı alternatifler bulunmaktadır:

  1. Tarçın: Tarçın, insülin seviyelerini dengelemeye yardımcı olan bir besindir. İnsülin seviyeniz düştüğünde vücudunuz şekerli bir şeyler isteme eğilimine girer. Bu durumda yapabileceklerinizden biri, içeceğinize toz tarçın eklemek veya çubuk tarçın ve 2 adet karanfili suda kaynatıp çay şeklinde tüketmektir. Kısa sürede kan şekeriniz normale dönecektir.

  2. Fındık ve fıstık ezmesi: Fındık ve fıstık ezmesi tatlı bir lezzete sahip besinlerdir. Ancak doğal olarak hazırlanmış, az şekerli olanları tercih etmek önemlidir. Az yağlı ve az şekerli fındık-fıstık ezmeleriyle keyifli bir öğün geçirebilir ve şeker isteğinizi bastırabilirsiniz.

  3. Hurma: Şeker dengeleyici özelliklere sahip hurma, şeker isteği geldiğinde tüketilebilir. Günlük şeker ihtiyacınızı 5-6 adet hurma tüketerek karşılayabilirsiniz.

  4. Bal kabağı: Tatlı ve yüksek lif oranına sahip bal kabağı, düzenli olarak tüketildiğinde vücudun günlük şeker ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Yüksek lif içeriği, sindirimin daha uzun süreceği anlamına gelir ve böylece tekrar şeker ihtiyacı duyma süresini uzatır.

  5. Yeşil elma: Yeşil elma, diğer elmalara göre daha sağlıklı olmasının yanı sıra daha fazla şeker içerir. İçerdiği doğal şeker asitleri sayesinde 1 adet yeşil elma tüketerek günlük şeker ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda yeşil elma, kolajen üretimini destekleyerek cildin genç kalmasına yardımcı olur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —