Tarih: 25.04.2023 21:30

Tetikçinin Oğlu Kiraz kimdir? Aybike Turan kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Facebook Twitter Linked-in

FOX TV'nin yayınladığı Tetikçinin Oğlu dizisinde yer alan Kiraz karakteri seyircilerin dikkatini çekiyor. Aybike Turan'ın canlandırdığı bu karakter hakkında merak edilenler ise şöyle:

Aybike Turan, 8 Temmuz 1988'de Kırıkkale'de doğdu ve iki yaşında ailesiyle birlikte İzmir'e taşındı. Karşıyaka Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra, endüstri mühendisliği okumak için İstanbul'da Sabancı Üniversitesi'ne gitti. Üniversitede tiyatro kulübünde aktif olarak yer aldı ve hem oyunculuk hem de yönetmenlik deneyimi kazandı. 2011 yılında Şahika Tekand Studio Oyuncuları'nda oyunculuk eğitimi almaya başladı ve aynı zamanda Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.

Aybike Turan, sahne ve kamera önünde birçok projede yer aldı. Ayrıca İstanbul Drama Sanat Akademisi ve Ragıp Savaş Sanat Akademisi'nde yaratıcı drama eğitimi de verdi. 2019 yılında ise Bi'Tık Tiyatro adlı tiyatro grubunu Duygu Serin ve Melda Narin Güler ile birlikte kurdu. Kendisi, grubun ilk oyunu olan "45 Saniye"yi yazdı, yönetti ve oyunda oyuncu olarak da rol aldı.

Aybike Turan, ileri seviyede İngilizce ve başlangıç seviyesinde Fransızca ve işaret dili biliyor. Kiraz karakterini canlandırmasıyla birlikte Tetikçinin Oğlu dizisindeki performansı da takdir topluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —