Tarih: 23.06.2023 17:40

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi ile Birleşti

Facebook Twitter Linked-in

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bugün itibarıyla Türkiye Değişim Partisi'nin (TDP) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birleştiğini açıkladı. Sarıgül, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında duygusal bir konuşma yaptı ve birleşmenin ülkelerine hayırlı olmasını diledi.

Sarıgül, konuşmasında geçmişte CHP'nin Şişli Gençlik Kolları Genel Sekreterliği görevini yaptığını hatırlattı ve kendisini CHP'nin köklü bir siyasi parti olduğunu vurgulayarak tanıttı. Ayrıca Ecevit döneminde kurultay delegesi olduğunu, Prof. Dr. Erdal İnönü'nün talebesi olduğunu, DSP ve CHP'nin uzun yıllar belediye başkanlığı yaptığını ve şu anda Erzincan milletvekili olarak görev yaptığını belirtti.

Sarıgül, CHP'nin tarih boyunca önemli görevler üstlendiğini ve şimdi de "tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargıya dayanan demokratik parlamenter sisteme dönüş" gibi önemli bir görevi üstleneceğini ifade etti. Bu görevde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önemli bir rol oynayacağını söyledi ve CHP'nin iktidara gelmek için geniş kitlelerle birlikte olmayı arzuladığını dile getirdi.

Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi'nin CHP ile birleşme kararıyla doğru olanı seçtiklerini ve partilerinin tarih içinde yok olmadığını, tam tersine CHP ile bütünleştiğini belirtti. Son konuşmasını yaparak duygulanan Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi üyelerini saygıyla sevgiyle CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na emanet ettiğini ifade etti.

CHP'de genel başkanlık düzeyinde bir değişiklik olması halinde Sarıgül, Türkiye'nin ve CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na daha fazla ihtiyacı olduğunu söyledi. Basın açıklamasının ardından Sarıgül, partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve CHP Genel Merkezi'ne hareket etmek üzere salondan ayrıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —