Tarih: 10.09.2022 21:14

Linkedln nedir? Linkedln nasıl kullanılır? Linkedln kullanımı ve detayları

Facebook Twitter Linked-in

5 Mayıs 2003 yılında kurulan internet ortamında dünyanın en geniş profesyonel ağı Linkedln, profesyonel ağı oluşturma ve kariyer gelişimi için kullanılır ve işverenlerin iş ilanı göndermelerine olanak tanır. LinkedIn, üyelerin (hem çalışanların hem de işverenlerin) profiller oluşturmasına ve gerçek dünyadaki profesyonel ilişkileri temsil edebilecek çevrimiçi bir sosyal ağda birbirleriyle bağlantı kurmasına olanak tanır.

LinkedIn kullanıcıların, çalışanlar için tipik olarak iş deneyimlerini, eğitim ve öğretimlerini, becerilerini ve kişisel bir fotoğrafını açıklayan bir özgeçmişten oluşan profiller oluşturmasını sağlar. Çevrimdışı etkinlikler düzenlemek, gruplara katılmak, makaleler yazmak, iş ilanları yayınlamak, fotoğraf ve video göndermek ve daha fazlası için de kullanılabilir.

LinkedIn Doğru işi veya stajı bulmak, profesyonel ilişkileri bağlamak ve güçlendirmek ve kariyerinizde başarılı olmak için ihtiyacınız olan becerileri öğrenmek için kullanabilirsiniz. LinkedIn’e masaüstünden, LinkedIn mobil uygulamasından, mobil web deneyiminden veya LinkedIn Lite Android mobil uygulamasından erişebilirsiniz.

LİNKEDLN NASIL KULLANILIR?

Dünyanın farklı yerlerindeki profesyonellerin bağlantı kurmasını sağlayan Linkedln'i kullanmaya başlarken şu adımları uygulayabilirsiniz:

Profilinizi oluşturun: Kaydolmak ve profilinizi oluşturmak kullanmaya başlamanın en iyi LinkedIn yoludur. Tam LinkedIn Profili bağlantıları, mevcut ve gelecekteki işverenler ve İşverenler için profesyonel deneyim özetleyecektir. Profiliniz sayesinde, profesyonel hayatınızı, kilometre taşlarınızı, becerilerinizi ve ilgi alanlarınızı sergileyebilirsiniz.

 


İş bulun: Profesyonel yaşamınızda yeni fırsatlar peşindeyseniz LinkedIn’de iş arayarak ilk adımı atabilirsiniz. LinkedIn’i kullanarak şirketler hakkında araştırma yapabilir ve işe alım yapan birimlerle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca doğrudan roller için başvurabilir, iş aramalarını kaydedebilir ve bağlantılarınıza ve İşverenlerinize açık olduğunuzu iş fırsatları bildirebilirsiniz.

Konuşmalara katılın: LinkedIn’de konuşmalara kolayca katılabilirsiniz. Konuşmalara katılmak, ilgili konular ve konular hakkındaki bakış açınızı başkalarıyla paylaşmanıza olanak sağlayabilir. Gönderileri ve makaleleri beğenebilir ve yorum LinkedIn yapabilirsiniz. LinkedIn Gruplarıİlgi alanlarınızı, deneyimlerinizi veya beklentilerinizi paylaşan üyelerle bağlantı kurmak ve büyümek için oluşturabilir veya katılabilirsiniz. Ayrıca, ağınızla kolayca iletişim kurmak için LinkedIn reaksiyonlar adı verilen bir dizi hafif ifade de kullanabilirsiniz.

İçerik yayınlayın: Her gün milyonlarca üye bağlantı kurmak, öğrenmek ve paylaşım yapmak için LinkedIn’i ziyaret eder. LinkedIn’de yayınladığınız içeriklerle profesyonel çevrenizi eğiterek onlara destek olabilirsiniz. Ayrıca paylaşım kutusunu kullanarak üyelerle düşünce ve fikirlerinizi LinkedIn paylaşabilirsiniz.

LİNKEDLN'E KİMLER KATILABİLİR?

Kariyer hayatında ilerlemek isteyen herkesin kullanabileceği Linkledin'e küçük işletme sahipleri, öğrenciler İş Arayanlar ve LinkedIn üyeler, LinkedIn kendi sektörlerinin içinde ve dışında profesyoneller, şirketler ve gruplardan oluşan bir ağa girmek için katılabilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —