Tarih: 14.05.2023 12:26

Babacan: “Bugün bayram günümüz”

Facebook Twitter Linked-in

Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, oylarını kullanmak için saat 10.00’da Ankara Bilkent’teki Emlak Bankası Ortaokulu’na geldi.

“Seçimlerin dünyada demokrasi özlemi çekenler için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum”

Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Babacan, “Seçimler, demokrasilerin bayramıdır. Bugün bayram günümüz. Milli iradenin tecelli ettiği, halkımızın egemenliğini tescil ettiği bir gün. Demokrasi seçimden seçime işleyen bir mekanizma değil. Seçimler çok önemli ama demokrasi iki seçim arasında sivil toplumla, meslek örgütleriyle, sivil inisiyatiflerle istişare içinde interaktif çalışması gereken bir yönetim sistemi.” ifadelerini kullandı.

Babacan, demokrasinin istişareyle anlamlı olduğunu dile getirerek, “Demokrasi, basın özgürlüğüyle, vatandaşlarımızın haberlere özgürce erişebilmesiyle anlamlı. Seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Dünyada demokrasi özlemi çeken bütün insanlar için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Babacan, “Seçim sonuçlarını belli bir saate kadar kendi arkadaşlarımızla takip edeceğiz. Akşam saat 21.00’den sonra cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu’yla ve genel başkanlarla beraber takip etme kararı aldık. Saat 21.00’den sonra ben de CHP Genel Merkezi’ne geçeceğim” dedi.

Ayrıca Anneler Günü’nü kutlayan Babacan, öğlen saatlerinde annesini ziyaret edeceğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —