Tarih: 26.09.2023 08:25

Bitlis Belediye Başkanı Tanğlay’dan Mevlid Kandili Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Mevlid Kandili’nin İslam âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa sağlık, rahmet, bereket ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan temenni ederim” dedi.

Başkan Tanğlay, mesajında, “İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son Peygamber Hz. Muhammed’in (SAV) dünyayı şereflendirdiği gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Tanğlay, Hz. Muhammed'in (SAV) doğduğu gün olan bu günün önemine işaret ederek, mesajında şunları söyledi:

“Örnek şahsiyeti ve risaleti ile bugün en çok ihtiyaç duyulan insanlık örneğini bize sunan Hz. Muhammed’i (SAV) büyükten küçüğe, yaşlıdan gence, kadından erkeğe tüm insanlık olarak kendimize örnek almalıyız ve rehber edinmeliyiz. Hadis-i şerifinde ‘Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’ şeklinde buyuran Hz. Muhammed’e (SAV) layık birer ümmet olabilmeyi temenni ediyorum.”

Başkan Tanğlay, mesajında başta Bitlis’li hemşerilerim olmak üzere, tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni kutladı.

Mevlid Kandili’nin İslam âlemi ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim

Mevlid Kandili, İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olarak kutlanan mübarek bir gecedir. Bu gece, Müslümanların Hz. Muhammed’i (SAV) anmak, O’nun hayatını ve sözlerini hatırlamak için bir araya geldiği önemli bir zamandır.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni etti. Tanğlay, mesajında ayrıca, Hz. Muhammed’in (SAV) örnek şahsiyetinin tüm insanlığa yol gösterici olduğunu vurguladı.

Başkan Tanğlay’ın Mevlid Kandili mesajı şöyle:

“Mevlid Kandili, İslam âlemi için çok önemli bir gecedir. Bu gece, insanlığın kurtuluşu için gönderilen son peygamber Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gecedir.

Mevlid Kandili’nin tüm İslam âlemi ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim. Bu gece, Hz. Muhammed’in (SAV) örnek şahsiyetini hatırlamak ve O’nun hayatını ve sözlerini anmak için bir fırsattır.

Hz. Muhammed (SAV), tüm insanlığa yol gösteren bir peygamberdir. O’nun örnek şahsiyeti, bizlere sevgi, merhamet, barış ve hoşgörünün yolunu gösterir.

Mevlid Kandili’nin, tüm insanlığın sevgi, barış ve hoşgörü içinde yaşamasını sa




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —