Tarih: 10.06.2023 16:09

İtalya Savunma Bakanı: Türk Kargo Gemisindeki Kaçak Göçmenler Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Türkiye'den Fransa'ya giden Türk kargo gemisinin kontrolünü ele geçiren kaçak göçmenlerin yakalandığını ve operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığını duyurdu. Bakan Crosetto, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gemi korsanları yakalandı. Her şey iyi şekilde sonuçlandı. San Marco birliğinin mensuplarını, polisleri, mali polisleri harika bir işbirliği içinde yürüttükleri operasyondan ötürü tebrik ediyorum. Tebrikler." ifadelerini kullandı.

Crosetto, "Rete4" televizyon kanalına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada, kaçak göçmenlerin kaçma girişiminde bulunduklarını ve bazılarının gece karanlığında denize atlayarak kaçmaya çalıştıklarını belirtti. Ancak, geminin etrafının güvenlik güçleri tarafından sarıldığını ve kontrolünün kısa sürede ele alındığını ifade etti. Bakan, bu tür durumlar için silahlı kuvvetlere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

İtalyan yetkililere göre, Türk bayraklı "GALATA SEAWAYS" adlı kargo gemisinde, özel kuvvetlerin yanı sıra İtalyan Mali Polisi ve polis ekipleri de yer aldı. Bir tercüman aracılığıyla iletişim kurulan kaçak göçmenlerin kimlikleri belirlendi. Gemide bulunan 2'si kadın toplam 15 kaçak göçmen arasında Suriye, Afganistan ve Irak vatandaşlarının olduğu belirtildi. Kaçak göçmenler daha sonra gemiden indirilerek Napoli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayla ilgili Napoli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılar, olayın nasıl gerçekleştiğini ve kaçak göçmenleri tespit etmeye, niyetlerini ve terör bağlantılarını ortaya çıkarmaya çalışıyor. İncelemeler sırasında, kaçaklar tarafından kullanıldığı düşünülen iki bıçak ve bir kesici aletin gemide bulunduğu ortaya çıktı. İtalyan Mali Polisi, geminin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek kaçak göçmenlerin gemide nerede olduğunu belirledi.

Türk gemisi şu anda Ovo Kalesi açıklarında bekletiliyor. MarineTraffic isimli internet sitesinin verilerine göre, gemi Napoli limanı açıklarında bulunuyor.

Daha önce Bakan Crosetto, bir forumda yaptığı konuşmada, Türk gemisini ele geçiren kaçak göçmenlere karşı İtalyan özel kuvvetlerinin bir operasyon başlattığını duyurmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —