Tarih: 22.11.2022 14:39

Erkek Bebekler Ne Zaman Sünnet Edilmelidir? Erkek Bebekler En Erken Ne Zaman Sünnet Edilir?

Facebook Twitter Linked-in

Sünnet, gerek tıbbi gerekse dini açıdan büyük öneme sahiptir. Erkek çocukları üzerinde yapılan bu küçük operasyon için geç kalınmaması gerektiğini belirten uzmanlar, çocuğun sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi için de önemli olduğunun altını çizdi. Özellikle son dönemler ailelerin, çocuklarının hatırlamayacağı yaşlarda sünnet ettirme isteği oldukça fazla olduğunu açıklayan uzmanlar, bu konuda tüm merak edilenlere yanıt verdi.

BEBEKLER EN ERKEN NE ZAMAN SÜNNET EDİLMELİ?

Çocukların özellikle yenidoğan döneminde doğduğu günün ertesi gününden itibaren sünnet olabileceğini açıklayan uzmanlar, herhangi bir sağlık problemi olmayan çocukların erken dönemde sünnet ettirilmesiyle, iyileşme dönemi arasında bağlantı olduğunu belirtti. Ne kadar erken sünnet olursa çocuk, o kadar hızlı iyileşme gösteriyor. En ideal erken sünnet tarihi, eğer solunum sıkıntısı yoksa ve emme fonksiyonları çalışıyor, dışkılamada problem yoksa doğumdan ertesi günden itibaren ilk 30 günün olduğu açıklandı.

BEBEKLER HANGİ YAŞTA SÜNNET ETTİRİLMEZ?

Uzmanlar bu konuda çocukların, yenidoğan vaktinin geçmesiyle birlikte 2 ile 7 yaş aralığında sünnetin uygun olmadığını belirtti. Bu dönemde çocukta psikolojik sıkıntılar oluşturabileceğinin altını çizen doktorlar, çocuğun en az tramva ile etkilenmesi için 7 yaşından sonra olmasının uygun olduğunu belirtti.

BEBEKLER SÜNNET OLDUKTAN SONRA KAÇ GÜNDE İYİLEŞİR?

Yenidoğan bebeğe yapılan sünnet operasyonunda bebeğe dikiş atılmaz. Bu nedenle çocuk çabuk iyileşir ve ağrısız bir dönem yaşar. Ayrıca yenidoğan sünnetinde kanama oldukça az olmasıyla birlikte, enfeksiyon riski de oldukça azdır. 

Operasyon sonrası konulan sargılar 48 saat sonra alınır. İlk bir kaç gün doktorunun verdiği ağrı kesiciler kullanılır ve sünnet sonrası iyileşme sürecinde dikişler kendi kendine düşer. Çocuğunun penisinin tamamen iyileşmesi ise 25 haftada normal görünümüne kavuşarak geçmektedir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —