Tarih: 01.01.2016 00:00

Karbonatlı Suyun Faydalarını Öğrendiğinizde Rutininizden Asla Çıkarmayacaksınız!

Facebook Twitter Linked-in

Karbonat ve bitmek bilmeyen faydaları

İçeriğinde karbon ve sodyum bulunan karbonatın, kullanım alanları dahil faydaları ve etkileri saymakla bitmiyor. Eski dönemlerde karbonatla diş temizleme yaygınken, şimdilerde de karbonatlı suyun zayıflamaya yardımcı olduğu yönünde birçok görüş bulunuyor. Suyun içerisinde kolaylıkla çözünebilen karbonatlı suyun ne gibi faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Karbonatlı su zayıflamaya yardımcı olur mu?

Kilo problemi yaşayan birçok insan her yönü denemeleri yöntemiyle, bazı durumlarda sağlıklarından olabiliyor. Sağlığından herhangi bir sorun yaşamadan kilo vermenin mümkün olduğunu gösteren en güzel örneklerden bir tanesi de karbonatlı sudur. Karbonatlı suyun en önemli özelliklerinden bir tanesi, kilo verme noktasında yardımcı olmasıdır. 3 ay boyunca tüketilen karbonatlı su ile en az beş gün tüketilmesi durumunda 3 – 9 kilo vermek mümkündür. Karbonatlı suyun, kilo verme sürecinde en sık tercih edilme nedeni ise yağlara kaşı adeta bir savaşçıdır. Kasları eritmeden sadece yağları eriterek kilo vermenize yardımcı olur.

Karbonatlı su faydaları nelerdir?

Karbonatlı su, sıradan sudan daha yüksek bir pH seviyesine sahip olabilir ve bu nedenle bazı kişiler tarafından içilerek mide asidi azaltılması ve mide rahatsızlıklarının önlenmesi amacıyla kullanılabilir. Ayrıca, karbonatlı su, vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir ve bu nedenle de detoks etkisi olabileceği iddia edilmektedir. Bunun yanı sıra, karbonatlı su, ağız ve diş sağlığı için de faydalı olabilir, çünkü ağızda bulunan bakterilerin üremesini azaltarak dişlerin çürümesini önleyebilir. Ancak, karbonatlı su tüketiminin faydaları konusunda yapılan çalışmalar yeterli değildir ve bu nedenle tavsiye edilen günlük sıvı alımı içinde tüketilmesi önerilmemektedir.

Peki ya karbonatlı suyun herhangi bir zararı var mıdır?

Karbonatlı suyla alakalı saydığımız tüm bu faydaların yanı sıra, karbonatın bir kimyasal olduğunu unutmamak gerekir. Karbonatlı su tüketmeden evvel, kesinlikle bir doktora başvurmalı, kronik hastalıklara karşı sağlıkta oluşabilecek herhangi bir problem olup olmayacağını sormamız ve öğrenmemiz gerekir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —