Tarih: 04.05.2023 20:09

Bakanlık destek ödemesi yapıyor: Kaymakamlığa dilekçesini verene 868 TL yardım!

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok farklı kategoride destek ödemelerine devam ediyor. Yaşlılık maaşı olarak yapılan ödemeler de bu desteklerden biri. Yaşlılık maaşı, sosyal güvencesi olmayan ve ekonomik anlamda geçimini sağlayamayan 65 yaş üstü vatandaşlara yapılan ödemelerdir. Yaşlılık maaşından faydalanabilmek için ikamet edilen ilçe Kaymakamlıklarına gelir belgesi, kimlik fotokopisi, ikamet belgesi ve eğer varsa sağlık raporuyla başvuru yapılabilir. 

65 yaş maaşı olarak da bilinen ödemeler üç ayda bir olacak şekilde ödenir. Ödemeler Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında hak sahiplerinin hesabına 868 TL olarak yatırılır ve toplam 2 bin 604 TL ödeme gerçekleşir. 

ŞARTLAR NELER?

* 65 yaşını doldurmak,

* Herhangi bir kurumdan maaş almamak,

* SGK prim ödemesi yapmamak,

* Kanunda belirlenen muhtaçlık sınırından daha az geliri olmak.

65 yaşını dolduran ve ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşların faydalandığı ödemeler için başvurular Kaymakamlık ve Valilik aracılığıyla yapılıyor. Ödemeler senenin Mart, Haziran, Eylül, Aralık aylarında yapılıyor. Ödemelerden faydalanmak için aranan en önemli şart herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan maaş almıyor olmak olarak biliniyor. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —