Tarih: 12.06.2023 11:27

Simone Inzaghi, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde Manchester City'ye Kaybettikleri Maçı Değerlendirdi

Facebook Twitter Linked-in

Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde Manchester City'ye karşı kaybettikleri maçla ilgili olarak, "Bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Manchester City bu akşam mükemmel bir performans sergiledi. Biz de iyi oynadık, ancak kaybetmeyi hak etmedik" şeklinde bir açıklama yaptı. Inzaghi, basın toplantısında, takımının kaybetmeyi hak etmediği bir final olduğunu vurgulayarak, "Başımızı dik tutmamız gerekiyor ve aynı şekilde devam etmeliyiz. Elbette pişmanlıklarımız var. İstediğimiz bir sonuç değildi, ancak Manchester City'i tebrik etmek gerekiyor. Bizim açımızdan büyük bir hayal kırıklığı oldu. Manchester City bu akşam mükemmel bir maç oynadı. Biz de iyi oynadık. Kaybetmeyi hak etmedik" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Inter taraftarına destekleri için teşekkür eden Inzaghi, "Hepsine teker teker teşekkür etmek isterim. Harika iş çıkardılar ve bize güzel anlar yaşattılar. Bu kupayı Inter taraftarıyla paylaşmak harika olurdu. Ancak bu akşam bunu hak eden takım Manchester City oldu. Yine de şunu söylemek isterim ki oyuncularımı kimseye değişmek istemem" dedi.

Inzaghi, yaşanan hayal kırıklığının takımın ilerleyişine etki ettiğini belirterek, "Böylesine bir finalde güçlü bir takıma karşı oynamak kolay değil. Ancak olan oldu, başaramadık. Başımızı dik tutup yolumuza devam etmeliyiz. Manchester City dünya şampiyonu bir takım ve bu akşam da çok iyi bir performans sergilediler. Guardiola'yı tebrik etmek istiyorum. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmaya yaklaşan bir teknik direktör. Bu final, ilerideki dönem için önemli bir motivasyon olacak. Turnuvaya bağlı olarak gelecek şekillenecek. Geçen sene Liverpool'a karşı oynadığımız maçla aynı değil. Geçen yıl, son 16 turunun ötesine geçebileceğimize inanmıştım. O ruhu yeniden kazanmak deneyimle mümkün olur. Ancak bu yıl, bunu yaşamış olmanın gururunu taşıyoruz. Planladığımız maç ve oyun buydu. İlk yarıda belki pozisyonlamada daha iyi olabilirdik, ancak bunun da riskleri vardı. Bu riskleri göze alarak oynadık. Manchester City'ye karşı oynamak ve kalecimizin bu kadar çok kurtarış yapması beni gururlandırıyor" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —