Tarih: 05.04.2023 13:39

Anne Karnındaki 32. Haftada Bebek Gelişimi: Neler Oluyor?

Facebook Twitter Linked-in

32. haftada bebeğin boyu yaklaşık 42 cm uzunluğunda ve ağırlığı 1.8 kg civarındadır. Bu dönemde bebeğin cildi daha da kalınlaşmaya devam eder ve kıvrımlar oluşur. Bebeğin akciğerleri artık iyice olgunlaşmaya başlar ve doğumda nefes almak için hazır hale gelirler. Ayrıca bebeğin gözleri de tamamen açılır ve rengi netleşmeye başlar. Buhaftada bebeğin beyni hala hızla gelişir. Sinir hücreleri arasındaki bağlantılar daha da güçlenir ve bebeğin düzenli olarak uyku ve uyanıklık döngüsü yaşamaya başlar. Bebeğin beyni ayrıca duyusal girdileri işlemeye de başlar ve seslerin farkındalığı artar.

Bu dönemde bebeğin hareketleri daha da belirgin hale gelir. Bebek, sık sık hıçkırır, el ve ayaklarını sallar, hatta düzenli olarak uyku ve uyanıklık döngüleri yaşamaya başlar. Anneler, bu dönemde bebeklerinin hareketlerini daha sık fark edebilirler.

Annelerin Sağlığı:

32. hafta, anne adayları için de son derece önemlidir. Bu dönemde anne adayları daha fazla yorgunluk ve halsizlik hissedebilirler. Bu dönemde, annelerin bol miktarda su içmeleri ve dengeli bir diyet uygulamaları önemlidir. Ayrıca, gebelik diyabeti, yüksek tansiyon gibi durumlar için doktor kontrollerini ihmal etmemeleri gerekir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —