Tarih: 05.02.2024 09:45

Mübarek Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandili tarihi 2024 Diyanet!

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde idrak edilen yılın ilk kandili olan Regaib Kandili’nin ardından kısa bir süre sonra “üç aylar” başlamıştı. Üç ayların başlamasıyla birlikte de Miraç Kandili için geri sayıma geçilmişti. Peki, bu yıl Miraç Kandili hangi tarihte idrak edilecek?

MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN 2024?

Diyanet’in 2024 yılına ait dini günleri paylaştığı listesinde yer alan bilgilere göre bu yıl Miraç Kandili 6 Şubat 2024 tarihine denk gelecek. Kandil gecesi eller semaya açılacak, dualar edilecek ve ibadetler gerçekleştirilecek.

MİRAÇ KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

Miraç, Mekke döneminde, risaletin zor zamanlarında, Hz. Muhammed’in, bir gece, Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade etmektedir.


Bu gece, Kur’an-ı Kerimde; “ Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescidi Haramdan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, layıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” şeklinde beyan edilmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —