Tarih: 01.01.2016 00:00

Millet İttifakı Rize'de kimi aday gösterecek!

Facebook Twitter Linked-in

Doğancan İLEK

Cumhuriyet Halk Partisi İyi Parti ve Saadet Partisi'nde aday adaylıkları açıklandı. Diğer 3 Parti Demokrat Parti, Deva ve Gelecek Partisi'nde ise aday adaylığı açıklayan kimse olmadı. 

2018 Yılında Rize, Bitlis, Çankırı, Erzincan, Aksaray, Karaman, Kars, Iğdır'ında aralarında olduğu 23 şehirden vekil çıkartamayan Cumhuriyet Halk Partisi bu şehirlerde ortak aday ile Milletittifakı adına vekil çıkartmayı planlıyor. Ancak Rize'de durumlar biraz değişti. 

Millet İttifakı önceliği Rize'de CHP'ye vermişti. Ancak son yaşanan gelişmeler durumu değiştirdi. Genel Merkez kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında Rize görüşmesi yaşandı. Rize görüşmesinde Rize'nin önemine vurgu yapılarak kazanılacak aday ile gidilmesi konusunda anlaşı sağlandı. 

İyi Parti Lideri Meral Akşener ise Merhum Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Hasan Yılmaz'ı önererek kazanacak adayın kendi partilerinden olması doğrultusunda Kemal Beyi ikna ettiği örenildi. Yılmaz ailesi ile uzun zamandır görüşme halinde olan İyi Parti Adaylık konusunda yeniden Hasan Yılmaz ile görüşecek. Görüşmenin ardından kamuoyuna bilgi verilmesi planlanıyor. 

CHP'DEN İKİ GÜÇLÜ ADAY ADAYI

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve Uzun yıllardır siyaset meydanlarında bulunan Eğitimci Kenan Bıyık Rize'de çekişecek iki aday. Kenan Bıyık'ın şansı Saltuk Deniz'e oranla daha yüksek görünüyor. Eski il Başkanı Saltuk Deniz'in Rizeli olmayışı dengeleri biraz değiştiriyor. 

İTTİFAK İÇİNDE İTTİFAK DOĞABİLİR

23 ilde özellikle ortak girme çalışmalarının farklı formülleride aranıyor. Bu formüllerden bir tanesi de ittifak içerisinde ittifak formülü. İyi Parti Hasan Yılmaz ile başarmak isterken aksini düşünenler ittifak içerisinde ittifak kurabilir. Güçlü aday ile birlikte hareket edebilirler. 

YILMAZ AİLESİ YARIN KARARINI BİLDİRECEK

Daha önce Ak Parti'den de teklif alan Hasan Yılmaz'ın teklifi ret etmesinin ardından İyi Parti Rize İl Teşkilatı devreye girerek Eski Milletvekillerinden Ahmet Kabil'in referansı ile Yılmaz ailesi ile görüşmeler yapıldı. Ardından Genel Merkez yetkilileri kalabalık bir heyetle Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ile görüşmeye gitti. Görüşme olumlu geçti. Geçtiğimiz gün Yeni Çağ Gazetesi'de bu bilgiyi doğruladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Akşener arasında anlaşma sağlandığı öğrenildi. Son söz yarın Yılmaz ailesi tarafından söylenecek. Hasan Yılmaz'ın Rize'den adaylığının ardından dengeler değişecek.

HASAN YILMAZ'IN ADAYLIĞI AK PARTİ'YİDE DÜŞÜNDÜRÜYOR

Hızlı bir giriş yapan AKP kanadı da Millet İttifakının Hasan Yılmaz formlüne karşın dışarıdan bir aday arayışı içerisine girebilir. İbrahim Türüt İshak Alim, Kemal Şamlıoğlu ve Hakan Gültekin gibi kamu da görev yapmış önemli isimlerin dışında dışarıdan bir adayla da olayın rengini değiştirebilir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —