Tarih: 02.02.2023 12:04

Millet İttifakının Rize Adayı kim?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs Seçim tarihi açıklandı. Rize'de de seçim startı verildi. Geçtiğimiz ay Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl başkanlığı görevinden istifa eden Saltuk Deniz partisinden aday adayı olduğunu açıkladı. 

MİLLET İTTİFAKININ ADAYI KİM?

AKP İl başkanı İshak Alim'in aday adaylığını açıklamasının ardından Cumhur ittifakının diğer adaylarının merak edilmesi kadar Millet ittifakının da Rize'deki adayları merak konusu. 

6 Partinin önümüzdeki hafta bir araya gelerek Rize'de adaylık sürecini konuşması bekleniyor. Cumhuriyet Halk Partisinden 2 Aday kuvvetli görünüyor. Saltuk Deniz ve Kenan Bıyık ismi ön plana çıkarken 6 Parti il başkanlarından Genel Mekezleri detaylı rapor istedi. 

KENAN BIYIK İSTANBUL'DA TEMASLARDA

Cumhuriyet Halk Partisinden aylar önce aday adaylığını açıklayan Kenan Bıyık'ın 10 Şubat'ta Rize'ye gelerek resmen aday adaylığını açıklaması bekleniyor. İstanbul ve Ankara'da temaslarda bulunan Bıyık'ın çalışmalarına hız kesmeden devam edeceği öğrenildi. 

SALTUK DENİZ'E PARTİSİNDEN TAM DESTEK

Geçtiğimiz ay il başkanlığı görevinden istifa eden Saltuk Deniz' e partililerinden büyük destek geliyor. Aynı şekilde İstanbul ve Ankara'da temaslarda bulunan Saltuk Deniz'in getiğimiz günlerde Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile de görüşerek Rize hakkında bilgiler verdiği öğrenildi. 

HASAN KARAL RİZE'DEN ADAY OLABİLİR

Deva Partisi Genel Başkan yardımcısı Hasan Karal'ın Rize'den aday adayı olup olmayacağı merak konusu. Deva Partisi Rize'de genel merkezine sunduğu Raporda ilk Sırada Hasan Karal'ın olduğu öğrenildi. Ancak Deva Partisi Genel Merkezinin aldığı karar ile Karal'ın büyük bölgelerden aday olacağı öğrenildi. 

İYİ PARTİ'DE ÖZKAN AVCI

Aday adaylığını ilk açıklayan isimlerden biride İyi Partili Özkan Avcı. Avcı hemen hemen hergün Rize'de ziyaretlerine devam ediyor. Açık açık millet ittifakının adayı olmaya geliyorum desede Saltuk Deniz ve Kenan Bıyık karşısında pek bir şansının olmadığı görülüyor.

Ak Parti'nin Mesut Yılmaz'ın oğlu Hasan Yılmaz'a Milletvekili teklifi götürdüğü Yılmaz'ın Reddettiği öğrenildi. Ayrı zaman da Hasan Yılmaz'a teklif götüren bir diğer partide İyi Parti. Yılmaz İyi Parti'nin de teklifini geri çevirdi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —