Tarih: 07.07.2023 01:27

Tüm kiracıları tir tir titreten karar! Ev sahibi başvurdu tahliye kararı çıktı: Herkes önlem alsın

Facebook Twitter Linked-in

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarına Yargıtay'dan emsal niteliğinde bir karar çıktı. Tüm kiracılar önlemini alsın. Ev sahibi başvurdu tahliye kararı çıktı. İşte yeni karar hakkındaki tüm detaylar…

Ev sahipleri kirada bulunan evine boşaltılmasını isterken konu hakkındaki karar Yargıtay’dan geldi. Mülk sahibinin başka bir evde kiracı olarak oturması durumunda kiradaki evinin boşaltılması gereğine karar verildi. İşte yeni karar hakkındaki tüm detaylar…

RED YANITINA DAVA AÇILDI

İşten çıkarıldığı için bulunduğu şehirden kiracı bulunan evine taşınan ve kiracısından evini boşaltmasını isteyen ev sahibi red yanıtı alınca karar Yargıtay'a taşındı. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından görülen dava doğrultusunda ev sahibinin kiralanan evin konut ihtiyacı nedeniyle tahliyesine, davalı kiracı ise davanın reddini istedi. Mahkeme, davacı tarafın ihtiyaç iddiasına kanıtlayamaması gerekçesiyle davanın reddine karar verdi.

ev-sahibi-kiraci.jpg

KİRADA OTURMASI YETERLİ

Davacı kararı temyiz etmesi ile birlikte devreye Yargıtay 3. Hukuk Dairesi girdi. Emsal nitelikteki karar doğrultusunda ev sahibinin başka bir dairede kiracı olarak oturması yeterli delil olarak görüldü. Yargıtay tarafından alınan karar doğrultusunda "İhtiyaç iddiasına dayalı davalarda tahliyeye karar verilebilmesi için ihtiyacın gerçek, samimi ve zorunlu olduğunun kanıtlanması gerekir. Devamlılık arz etmeyen geçici ihtiyaç tahliye sebebi yapılamayacağı gibi henüz doğmamış veya gerçekleşmesi uzun bir süreye bağlı olan ihtiyaç da tahliye sebebi olarak kabul edilemez." denildi.

kira-sozlesmeleri.jpg

MAHKEME KARARI GEÇERSİZ OLDU


Davacının kirada oturması durumunda ihtiyaç varlığının başlıca kanıtı olduğu belirtilirken alınan kararda yer alan ifadeler şu şekildedir:


"Dinlenilen davacı tanıklarının da ihtiyaç iddiasını doğruladıkları anlaşılmaktadır. Bu durumda ihtiyacın samimi, gerçek ve zorunlu olduğunun kabulü icab eder. Mahkemece ihtiyaç nedeniyle tahliye isteminin kabulüne karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde reddine karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup, bozmayı gerektirmiştir."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —