Tarih: 29.03.2023 12:20

Mersin'de İftar Kaçta Okunacak? 29 Mart Mersin İftar Saati! Mersin'de İftara Ne Kadar Kaldı?

Facebook Twitter Linked-in

Mersin iftar ve sahur vakitleri ne zaman? Mersin'de iftar ne zaman açılacak? Mersin sahur ne zaman yapılıyor? Mersin'de sabah ezanı ne zaman okunuyor? Mersin İftar ve Sahur vakti! 29 Mart Mersin sahur ve iftar ne zaman, saat kaçta? 2023 Mersin imsakiye! Mersin Diyanet imsakiye saatleri ve detayları haberimizde...

Mersin'de 29 Mart Çarşamba günü iftar saati 19:07 olarak açıklandı. 29 Mart Çarşamba sahur vakti ise 05:05 olarak açıklandı. 

7 Ramazan 1444 29 Mart 2023 Çarşamba 05:05 06:26 12:51 16:22 19:07 20:23

Mersin İmsakiye 2023 sayfasından Ramazan-ı Şerif ne zaman, hangi ayda başlıyor sorusu ile birlikte 2023 Ramazan ayı için iftar saati ve sahur vakti detaylarına ulaşabilirsiniz. Başlangıç tarihi 23 Mart 2023 olan Ramazan ayının 1 Aylık (30 Günlük) Ramazan İmsakiyesi ve Ramazan Takvimi tablosu üzerinden; Mersin Sahur Vakti bitiş saatlerini görmek için “İmsak” alanında yazan saatleri takip edebilir, oruç açma saati olarak bilinen iftar vakitlerini takip etmek için ise “Akşam” alanında belirtilen vakitlere göz atabilirsiniz.

Mersin İftar Vakti sayfasında yer alan veriler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sağlanmaktadır. Bulunduğunuz gün için iftara ne kadar kaldı, bugün sahur ne zaman, akşam ezanı saat kaçta okunuyor ve imsak kaçta başlıyor gibi sorularınız için “ Mersin İmsakiye” sayfasının en üstünde yer alan “Geri Sayım” alanını takip edebilirsiniz. Böylece yemeklerin yenmeye başlandığı iftar vaktini ve oruca hazırlık için son yemeklerin yenildiği sahur vaktinin bitmesine ne kadar süre kaldığını dakika dakika takip edebilirsiniz.

Sahurun bitiş saati net olarak belirtilmiştir yalnız sahura saat kaçta ve ne zaman kalkılır sorusunun yanıtı kişiden kişiye değişebilir. İmsak ezanının başladığı andan itibaren sahur vakti son bulur. Akşam ezanının okunması ile birlikte ise iftar vakti gelmiş olur ve oruçlar açılır. Sabah namazı ise Mersin İmsak Vakti ezanının hemen ardından kılınabilir. İmsak ezanının okunması ile birlikte oruç başladığından dolayı ezan okunmadan önce oruca niyet edilir.

DİYANET İMSAKİYE İÇİN TIKLAYINIZ...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —