Tarih: 09.04.2023 14:28

Hayati Yazıcı aday olamayacak!

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti'de uygulanacak olan '3 Dönem Kuralı'na takılan isimler belli olmaya başladı. Rize Milletvekili Hayati Yazıcı'nın, kural gereği milletvekili adayı olamayacağı kesinleşti. Aynı şekilde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ da, 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili adayı olamayacak.

Hamza Dağ, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, "2018'de 3 dönem kuralını uygulamadık, uygulayamadık. Zaman çok dardı, erken seçim oldu. 25. döneme ara verme ve dönem olarak saymadan 26, 27 dönemde 3 dönemi üst üste yapan bu dönem ara verecek" ifadelerini kullanarak, kendisinin de 3 dönem kuralı nedeniyle milletvekili olmayacağını duyurdu.

AK Parti'nin 3 dönem kuralı, parti içindeki siyasi nüfuzun ve gücün dengelenmesi amacıyla getirilmişti. Kurala göre, bir milletvekili üst üste 3 dönem milletvekilliği yapabilir, ancak daha sonra aday olamaz. Bu kuralın uygulanmasıyla birlikte, parti içinde yeni isimlerin ön plana çıkması ve gençleşme sürecinin hızlanması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —