Tarih: 19.12.2022 01:08

Son dakika! Hatay'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Facebook Twitter Linked-in

Son dakika haberine göre, Hatay'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Hatay. Kırıkhan ilçesinde saat 21.13’te meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ: "ÇOK ŞİDDETLİ BİR DEPREMDİ, İNŞALLAH KORKTUĞUMUZ ŞEYLER OLMAZ"

Depremin ardından açıklama yapan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, "Sizin de bildiğiniz gibi merkezi Kırıkhan olan bir deprem meydana geldi. Şiddetli bir deprem yaşadık, kriz masamızı oluşturduk kaymakamımızla beraber. Şuan bize ulaşan ufak tefek hasarların dışında herhangi bir şey yok ama sizin de bildiğiniz gibi deprem çok şiddetli bir depremdi. İnşallah korktuğumuz şeyler olmaz. Tekraren söylüyorum herhangi bir ihtiyaçta ihbar hattını kullanabilirsiniz" dedi.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

Vali Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şu ana kadar kurumlarımıza olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Tüm birimlerimizle alan taraması yapıyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, AA muhabirine, Kaymakam Mahmuthan Arslan ile oluşturulan kriz masasında çalışma yaptıklarını söyledi.

Belediyeye gelen ihbarları değerlendirmeye başladıklarını belirten Yavuz, "Şu ana kadar bize bildirilen ufak tefek hasarların dışında herhangi olumsuz bir durum yok ama deprem şiddetliydi. İnşallah korktuğumuz şeyler olmaz. Kaymakamımızla beraber kriz masasında çalışmalara başladık." dedi.

Yavuz, vatandaşlardan olumsuz durumları belediyenin "344 10 59" numaralı ihbar hattına bildirmelerini istedi.

Öte yandan, deprem Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis'te de hissedildi.

Son dakika! Hatay'da 4.8 büyüklüğünde deprem - Resim : 2

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen depremde, şu ana kadar kurumlarına herhangi olumsuz bir çağrı gelmediğini bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Koca, "Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir. Geçmiş olsun Hatay." ifadelerini kullandı.

Son dakika! Hatay'da 4.8 büyüklüğünde deprem - Resim : 3

DEPREM İSLAHİYE'DE DE PANİĞE NEDEN OLDU

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de paniğe neden oldu. Deprem nedeniyle kendilerini çıkarı atan vatandaşlar evlerinin sallanmasından dolayı korktuklarını belirtti.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde saat 21.13'te 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Hatay'ın yanında bulunan çevre illerden de hissedildi. Depremin yaşattığı korku nedeniyle Gaziantep'in İslahiye ilçesinde vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Panikleyen vatandaşlar evlerinin sallandığını belirterek kendilerini dışarıya attıklarını söyledi.

DEPREMDE HASAR GÖREN 5 EV MÜHÜRLENDİ

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğü tespit edilen 5 evin mühürlendiği bildirildi.

Depremin ardından Kırıkhan Belediyesinin ilçede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan ile Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan belediye başkanı Yavuz, olay anından itibaren kaymakam Arslan ile sahada olduklarını vurguladı.

Gelen ihbarları anında değerlendirdiklerini kaydeden Yavuz, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok. Bizim tespitlerimize göre, tabii daha sonra AFAD ve diğer teknik ekiplerin de dahil olacağını biliyoruz. Kendi teknik ekibimizle beraber şu ana kadar 6 evde ciddi bir hasar tespiti yaptık. Bunlardan 5'ini mühürledik. Bu evlerdeki aileleri kaymakamlıkla beraber başka yerlere yerleştiriyoruz." dedi.

Kırıkhanlılara geçmiş olsun dileklerini yenileyen Yavuz, çalışmaların sürdüğünü belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —