Tarih: 06.07.2023 21:20

İkinci el araç satışında kurallar yeniden belirlendi

Facebook Twitter Linked-in

“Sıfır ve ikici el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Bu meselenin üstüne gideceğiz." Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyalini böyle vermişti. Otomotiv satışında bir dizi düzenleme gecikmedi.

Ticaret Bakanlığı, sıfır ve ikinci el otomotiv satışındaki fahiş fiyat ve al-satın önüne geçmek için yönetmelik değişikliğine gitti.

İkinci el araç satışında kurallar yeniden belirlendi

Düzenleme ile fahiş fiyatın ve al-satın önüne geçilecek. O düzenlemede en dikkat çeken maddelerden biri de ikinci el otomobilin satış fiyatı sıfırı geçemeyecek. Bu düzenlemeye aykırı hareket edenlere 300 bin lira para cezası kesilecek.

Satış Müdürü Oben Öztürk, “Tamamen fırsatçılığın önüne geçmek için yapılan bir uygulama, online satış sitelerinde liste fiyatının üzerinde satışın önüne geçmek için yapılmıştır böylece al-satın önüne geçilecektir” ifadelerini kullanırken, Otomotiv sektörü temsilcisi Serkan Sucu, “Fiyatları bayilerden daha yükseğe çıkararak daha yükseğe çıkararak kazanç elde edilen satıcılar vardı ama artık liste fiyatının üzerinde satış yapamayacak” şeklinde konuştu.

6 ay, 6001 km şartı bundan böyle şahıslar için de geçerli olacak. Sucu, “Kendi adına alıyor eşinin adına çocuklarının adına alıyordu. Yılda 20 araba alsa 2 milyon lira eder. Bakanlığımız bunu tespit ettiği içinde bunun önüne geçti” dedi.

İkinci el araç satış siteleri bayideki liste fiyatının dışına çıkamayacak. “Artık bu aracılık yapan siteler bayideki fiyat neyse o fiyatın üzerine çıkamayacak.”

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —