Tarih: 12.06.2023 11:57

Kayseri'de Şiddetli Sağanak Yağışlar Sele Dönüştü, İstinat Duvarları Yıkıldı!

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri'de yoğun yağışlar sele dönüştü ve birçok köy sular altında kaldı. Bu süreçte istinat duvarının çökme anları da korkunç anlar yaşattı. Sağanak yağışlar bazı bölgelerde sel felaketine neden oldu ve sel suları istinat duvarlarını yıkarak ev ve iş yerlerini suyla doldurdu.

Bünyan ilçesinde amatör kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde, sel sularının şiddeti ve istinat duvarlarının yıkılması yer alıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bünyan Belediyesi ve itfaiye ekipleri, su basan alanlarda tahliye çalışmalarına devam ediyor. Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun ise ilçedeki son durumu paylaşarak, "Geçmiş olsun Bünyan'ımıza. Daha önce de zaman zaman sel felaketleri yaşadık, ancak bu sefer biraz daha ağır ve yoğun oldu. Kanallarımızda suyun yükselmediğini görüyorsunuz. Metrekareye düşen yağış miktarı çok fazla olduğu için şu ana kadar yaklaşık 60 evde su baskını ihbarı aldık. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bünyan Belediyesi ve itfaiye ekipleri birlikte müdahale ediyorlar. Tedbirli olalım, evlerimizde kalmayı tavsiye ediyorum" şeklinde açıklama yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —