Tarih: 13.06.2023 16:46

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığındaki Yapılanmasına Yönelik Operasyon: 14 Şüpheli Gözaltına Alındı

Facebook Twitter Linked-in

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, FETÖ'nün Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığına sızan ve "mahrem hizmetler" olarak adlandırılan gizli yapılanma ile bağlantılı olan şüpheliler tespit edildi.

Bu şüphelilerin, Ankara genelinde bulunan çeşitli semtlerdeki umuma açık işyerlerinde (büfe, bakkal, market vb.) bulunan kontörlü sabit hatları kullanarak sivil imamlarla iletişim kurdukları ve bilgi alışverişinde bulundukları belirlendi. Gözaltı kararı alınan 14 kişinin, görevlerine astsubay rütbesiyle devam eden 5'i de dahil olmak üzere toplamda olduğu bildirildi. Şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli olmak üzere 5 ilde eş zamanlı operasyonlar başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam etmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —