Tarih: 17.07.2023 10:28

Merkez Bankası için 'faiz haftası': O isim beklentileri yazdı

Facebook Twitter Linked-in

Merkez Bankası 20 Temmuz Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Faiz kararının ne olacağı beklenirken Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, olası senaryoyu köşesine taşıdı.

Banka faizleri 8,5'ten yüzde 15’e çıkarmıştı.

Abdülkadir Selvi, Merkez Bankası’nın iş dünyasını zora sokmak istemediğini belirterek faizlerin yüzde 20’ye ulaşmayacağını ifade etti.

FAİZ ARTIŞI OLACAK MI

Uzun tartışmaların ardından yeni bir PPK toplantısı daha geldi, çattı. Merkez Bankası yeni faiz kararını 20 Temmuz Perşembe saat 14:00’te açıklayacak. Piyasalarda genel beklenti faizlerin 500 baz puan daha artırılması yönünde. Ancak benim beklentim ve gördüğüm politika faizinin 20’ye ulaşmayacağı şeklinde.

Merkez Bankası faizi hızlı artırarak piyasaları rahatlatırken bir taraftan da toplumun bazı kesimlerini ve iş dünyasını da zora sokmak istemiyor. Bu yönde önemli bir hassasiyet gözlemliyorum. Sonuçta faiz artışının yatırımların önündeki en büyük engellerden olduğu herkesin malumu.

FAİZ ORANLARI NE OLABİLİR

Bu hafta ekonomi çevrelerinde yaptığım görüşmelerden böyle bir çıkarımım oluştu. Çok büyük bir sürpriz olmazsa faizin yüzde 16.50-17.00 civarında olabileceğini düşünüyorum. Ancak şunu unutmamak gerekiyor ki sonuçta her ay PPK toplanıyor ve ekonomideki gelişmeler, alınan kararların etkileri başta olmak üzere tüm veriler yeniden gözden geçiriliyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —