Tarih: 20.06.2023 15:43

Diyarbakır'ın Bismil İlçesindeki Silahlı Kavga: 9 Ölü, 2 Yaralı

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, 15 Haziran tarihinde yaşanan silahlı kavga sonucunda 9 kişi hayatını kaybetmiş ve 2 kişi yaralanmıştır. Olaya karıştığı tespit edilen şüpheliler arasından 3'ü tutuklanmış ve cezaevine gönderilmiştir. Diğer bir şüphelinin ise jandarmada işlemleri devam etmekte, diğer 2 şüpheli ise hastanede tedavi altındadır.

Olay, Bismil ilçesi Serçeler Mahallesi'nde, Alyamaç ve Taş aileleri arasında 200 dönümlük arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesiyle meydana gelmiştir. Kavga sonucunda Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş, aynı zamanda Alyamaç ailesinden Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetmiştir. Yaralanan M.A. ve A.A. ise hastanede tedavi altına alınmıştır.

Önceden çıkan yangına hava ve karadan müdahale edilerek söndürülürken, jandarma mahallede geniş güvenlik önlemleri almıştır. Cenazeler, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailelere teslim edilmiş ve Alyamaç ailesi ile ardından Taş ailesi cenazelerini alarak mahalleye götürülmüş ve defnedilmiştir.

Olayla ilgili olarak Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 savcı görevlendirilmiştir. Soruşturma kapsamında belirlenen 18 şüpheliden 6'sı gözaltına alınmıştır. Tedavi gören M.A. ve A.A. da şüpheli sıfatıyla soruşturma dosyasına eklenmiştir. Şüphelilerden Ş.A., T.T. ve A.T. ise polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında Bismil Adliyesi'ne sevk edilmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Diğer bir şüphelinin ise emniyetteki işlemleri halen devam etmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —