Tarih: 11.06.2023 12:43

Saç Dökülmesini Tetikleyen Faktörler ve Önlemler - Uzmanın Açıklamaları

Facebook Twitter Linked-in

Saç dökülmesi, hem erkeklerde hem de kadınlarda yaşanan ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir sorundur. Saç kaybı, birçok faktöre bağlı olarak gelişebilir ve bazı durumlarda tetikleyici faktörlerin ortadan kaldırılmasıyla önlenebilir. Saç dökülmesine neden olan faktörler nelerdir? Bu konuda uzman bir doktor açıklamalarda bulundu. Kelliğe bağlı özgüven kaybını önlemenin bazı durumlarda mümkün olduğunu da belirtmek önemlidir. Saç kaybı yaşayan kişilerin tetikleyici faktörlerin farkında olması ve erken müdahale etmesi çok önemlidir.

Dr. Cenk Gül, saç dökülmesini tetikleyen birçok nedenden bahsetti ve konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Dr. Gül'ün açıklamaları şu şekildedir:

Cilt sağlığı kadar saç sağlığı da hem erkekler hem de kadınlar için önemlidir. Sağlıklı bir saç her ay yaklaşık olarak 1-1.5 cm uzar. Günlük olarak 50-100 saç telinin dökülmesi normal kabul edilir, ancak aşırı saç dökülmesi durumunda bir uzmana başvurulmalıdır. Saç dökülmesinin temel nedeni, genetik yatkınlıktır.

Saç dökülmesini etkileyen birçok faktör vardır. En önemli faktör genetik yatkınlıktır. Diğer faktörler arasında stres, tiroid hastalıkları, vitamin eksiklikleri, beslenme alışkanlıkları, ilaç kullanımı, hormonal değişiklikler, kansızlık, mevsim değişiklikleri, bazı deri hastalıkları, kadınlarda sıkı saç toplama, traksiyon alopesi, menopoz gibi durumlar yer almaktadır. Aşırı sıcak sudan kaçınılmalıdır.

Ayrıca hava kirliliği nedeniyle saçlar 3 günde bir yıkanabilir, ancak saçların fazla yıkanması saçların zarar görmesine neden olur. Saçların kurumasını ve zarar görmesini önlemek için ılık suyla yıkanmalı ve aşırı sıcak sudan kaçınılmalıdır. Saç dökülmesi, kadınlara oranla erkeklerde daha sık görülür.

Saç dökülmesi, kadınlara kıyasla erkeklerde daha yaygın bir sorundur. Erkeklerde genetik saç dökülmesi ergenlik döneminden başlayarak 40'lı ve 50'li yaşlara kadar herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir.

Sağlıksız ve dökülen saçlar, kişilerde özgüven kaybına neden olabilen bir sorundur. Bununla birlikte, saç kaybı çözümsüz değildir. Saç dökülmesinin tedavisinde saç mezoterapisi sıkça kullanılan bir yöntemdir. Hem kadınlar hem de erkekler için uygulanan mezoterapi yöntemi, saç dökülmesini engeller, saçları güçlendirir ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —