Tarih: 01.01.2016 00:00

İkizdere Halkından Anzer Suya tepki

Facebook Twitter Linked-in

İkizdere ilçesinde Anzer yolu üzerinde Özel idare arazisi üzerinde kurulu Anzersu dan Güneydoğu deprem bölgesine istenilen su için red cevabı ilçe halkını üzdü.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde 10 ili etkileyen ve tüm insanların yardıma koştuğu bölgeye su ihtiyacını karşılamak için Anzersu tesislerine gönderilen iki kamyon için su istenmiş ancak fabrika yetkilileri bedava su veremeyeceğini belirterek akşam saatlerine kadar araçları bekletmiş olduğu belirtildi.

 İkizdere ilçesinde Face sayfasında yazı yazan Şeref Ekşi bakın nasıl isyan etti” .Sen yıllardır İkizdere’nin en lezzetli suyunu satacaksın devlete olan borçlarını ödemeyeceksin ve ülke depremle sarsılmış Valinin emriyle kapına gelen AFAD ekibine para almadan su vermem diyeceksin jandarma çağıracaksın para ödendiği halde hesaba yansımadan su vermem diyeceksin öylemi? Sen galiba İkizdere’yi veya İkizderelileri hiç tanıyamamışsın!

Bizler devletimiz milletimiz için ölürüz.  Yıllardır İkizdere ismini ve suyunu kullanarak satış yapacaksın, ekmek yiyeceksin ama depremde bile bu milletin felaketine para almadan su vermem diyebileceksin! .Devletin valisini bile dinlemeyeceksin istese vali o işletmeye el koyar buncuda bilmiyorsun öylemi?

Kime Güven ipte bu derece bir hainliği yapabiliyorsun?

Hiç kimse İkizdere’den ekmek yiyip te İkizdere’nin ismini kullanarak karalayamaz suyunuzda satamaz barınamaz bizler ülkemiz için varız vatanımız için varız.

Artık bundan sonra kimse sen olduğun müddetçe oradan su almayacaktır.

İkizdere bu ülkenin bir ilçesidir ve devletimizin milletimizin emrindedir.

Pılını pırtını topla İkizdere’mizi terk et gerisini devlet zamanı gelince halledecektir bundan kuşkun olmasın” diye yazdı.

Özel idareye borcu var

İkizdere belediye Başkanı Hakan Karagöz tesis sahibinin özel idareye kira ödemediğini ve yaşananları doğru olduğunu belirterek “ Maalesef böyle bir durum yaşandı. Kamyonlar bekletildi ve Rize den gelen gençler para vererek su aldılar. Kaymakam daha sonra o gençlerin parasını ödemek istedi ancak gençler biz köy halkı olarak katkıda bulunmak istiyoruz diyerek kabul etmediklerini” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —